GrabTaxi Güneydoğu Asya'da liderlik için 65 milyon dolar yatırım aldı

GrabTaxi Güneydoğu Asya'da liderlik için 65 milyon dolar yatırım aldı

Dünya her ne kadar Uber ve Lfyt arasında Amerika ve Avrupa bölgelerindeki pazar savaşına odaklanmış olsa da, ülkemizde BiTaksi'nin emin adımlarla ilerlediği sürücülü taksi çağırma mobil uygulamalarında büyük bir cephe Güneydoğu Asya'da açılmış durumda.

Malezya merkezli olan (girişimin Malezya'daki ana ismi MyTeksi) ve bu alanda faaliyet gösteren GrabTaxi, toplam 6 farklı ülkede faaliyet gösteriyor ve pazarda lider olabilmek adın bu yıl yoğun bir yatırım sürecinden geçti. İlk yatırımını Nisan ayında alan GrabTaxi, bu ilk turda 10 milyon dolar, hemen ardından Mayıs ayında ise 15 milyon dolarlık yatırım aldı. Son duyurulan yatırımla beraber ise tam 65 milyon dolar yatırım alan GrabTaxi'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 90 milyon doları bulmuş oldu.

Yeni tur yatırım, yeni yatırımcı Tiger Global önderliğinde gerçekleşti. Şirketin önceki yarırımcıları Qunar, Vertex Ventures ve GGV'in yanı sıra bir diğer yeni yatırımcı Hillhouse Capital da yeni tur yatırıma para koydu.

grabtaxi

Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Filipinler ve Endonezya'da 16 farklı şehre yayılan GrabTaxi, bugüne dek 2.1 milyon indirme sayısına ve 400 bin aylık aktif kullanıcıya ulaşmış. Uygulamayı kullanan sürücü sayısı ise 50 bini bulmuş durumda.

GrabTaxi, yatırımını daha da çok büyümeye ayıracağı aşikar. Şirket, bu ay bitmeden yeni şehirler ekleyeceğini de açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.