Forrester Research mobil bankacılık raporunda Garanti Bankası'nı dünyadan 32 banka arasında birinci seçti

Forrester Research mobil bankacılık raporunda Garanti Bankası'nı dünyadan 32 banka arasında birinci seçti

Forrester Research ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İngiltere, İspanya ve Türkiye  faliyet gösteren 32 büyük bankanın sunduğu mobil bankacılık hizmetlerinin işlevselliğini değerlendirmek amacıyla yaptığı araştırma sonucunda Garanti Bankası en yüksek toplam puanı aldı.

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden olan Forrester Research'ün araştırmasında Türkiye merkezli olarak sadece Garanti Bankası yer alıyor. Ancak Türkiye'de bulunan ve bulunmayan dünyanın en büyük bankalarını listede görmek mümkün. Yazının sonundaki raporun 3. sayfasında bankaların tam listesini bulabilirsiniz.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer ve Forrester Research Finansal Servislerden Sorumlu Araştırma Direktörü Benjamin Ensor katılımıyla gerçekleşen basın toplantısıda; Garanti Bankası'yla ilgili önemli rakam ve metriklere de değinildi. 1997 yılında mobil bankacılık alanında çalışmaya başladıklarına vurgu yapan Başer; bu sene sonunda mobil bankacılığın, internet bankacılığının çeyreği kadar bir büyüklüğe ulaşacağını paylaştı.

Başer'in verdiği bilgilere göre mobil bankacılık kullanıcıları en çok havale, eft, fatura ödeme ve kredi kartı işlemlerini tercih ediyor. Diğer yandan Garanti Bankası'nın mobil bankacılık kullanan müşterilerinin en çok tercih ettiği platform ise yüzde 57 ile Android. iOS yüzde 37'lik oranla ikinci sırada tercih edilirken mobil bankacılıkta en çok kullanılan cep telefonu modeliyse Samsung Galaxy S3.

Konuyla ilgili hazırlanan raporun tamamını hemen aşağıda inceleyebilirsiniz.

Görsel: mama_mia/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.