Zwipe, MasterCard desteğiyle parmak izi okuyuculu kredi kartını duyurdu

Zwipe, MasterCard desteğiyle parmak izi okuyuculu kredi kartını duyurdu

Norveç merkezli girişim Zwipe, dünyanın ilk parmak izi okuyabilen kredi kartını duyurdu.

Apple Pay ile de işbirliği içerisinde olan ve kullanıcıları ödeme esnasında PIN şifre girme, imza atma ya da kimlik ibraz etmek gibi dertlerden tamamen kurtarmaya amaçaylan MasterCard, parmak izi okuyuculu projelerle yakından ilgileniyor gibi görünüyor ve bu yüzden de Zwipe'a da desteği tam.

Tıpkı Apple'ın Touch ID mantığıyla çalışan Zwipe'ın tek farkı, parmak izi okuyucunun fiziksel kartın üzerinde yer alması. Bu kredi kartıyla, temassız ve parmak izi okumayla ödeme işlemi tamamlanabiliyor.

Zwipe kart, sahibinin biyometrik datasını tutuyor ve üzerinden parmak izi okuyucu sensör ile işlev görüyor. Müşteri, ödeme esnasında parmak izini burada okuturken bir yandan da kartını temassız ödeme alanına tutarak ödeme işlemini bitiriyor.

Zwipe'ın testleri, pilot bölge seçilen Norveç'teki banka Sparebanken DIN üzerinde gerçekleştirilmiş. Bu alanda gerçekleşen yenilikler gösteriyor ki, Apple Pay rekabette sadece önde başlamanın avantajını yaşayabilir. Zwipe, 2015 yılından itibaren yayılmaya başlayacak olan temassız ödeme POS terminallerinde kullanılabilir durumda olacak. Böylelikle Zwipe'ın da ne kadar yaygınlaşacağını ve ABD'de hangi bankaların kullanmaya yanaşacağını yakın gelecekte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.