TechCrunch Disrupt Europe Startup Alley'de yer alan yerli girişimler oylarınızı bekliyor!

TechCrunch Disrupt Europe Startup Alley'de yer alan yerli girişimler oylarınızı bekliyor!

TechCrunch Disrupt devam ediyor ancak konferans kadar fuaye alanındaki Startup Alley'in de ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Çok sayıda girişimin kendilerini katılımcılara tanıttığı etkinlikte, online oylamayla Startup Battlefield'a katılacak girişimler de yarışıyor. Türkiye'den sadece PİLOTT girişimlerinden biri olan ZAP!'ın olduğu Startup Alley'de kurucularından biri Türk olan girişim daha bulduk.

zapKısaca iki girişimden bahsedecek olursak ZAP!, taksilerin üzerine dijital reklam tabelası ekleyen ve burada gösterilen reklamları konum ve zaman bazlı olarak yöneten bir girişim. Ankara'da gerekli izinleri buraya gelmeden önce alan ZAP! Londra'dan dönüşte ilk uygulamalarını yapacağını belirtti. ZAP!un kurucuları Emrecan BATI, Yiğit KIPMAN, Ahmet BATI.

İkinci girişimiz ise Fransa'dan. VideoStitch isimli girişim altı adet Go PRO'nun bir araya getirilerek tek bir Oculus'a yönlendirilen bir canlı görüntü işleme yazılımı. Deneme fırsatı bulduğum yazılım sayesinde bir noktadaki canlı görüntüyü 360 derece olarak Oculus gözlüğünüzde görmeniz mümkün oluyor. Birçok alanda kullanımı mümkün olsa da girişimciler şu anda direkt bir uygulama alanı belirlememişler. VideoStitch'in Türk girişimcisi ise Fransa'da yaşayan Aksel Piran.

Şu anda devam eden Startup Alley oylamasına buradan katılarak ZAP! a veya VideoStitch'e vereceğiniz oylarla Startup Battlefield'a katılmalarını sağlayabilirsiniz.

Güncelleme: Evet başardık ZAP!, TechCrunch Disrupt Europe sahnesinde :)

zap

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.