Android Lollipop işletim sistemli Nexus 6 tanıtıldı

Android Lollipop işletim sistemli Nexus 6 tanıtıldı

Google'ın bir süredir söylentiler halinde olan haberleri gerçek oldu ve Google, iPhone 6 Plus ve Galaxy Note 4'e dişli bir rakip olması beklenen Nexus 6 telefonunu tanıttı.

Android'in yeni işletim sistemi Android 5.0 Lollipop ile çalışacak olan Nexus 6, tam 6 inç boyutunda Quad HD ekrana sahip olacak. Tam olarak "piksel zengini" olarak tanımlayabileceğimiz Motorola üretimi Nexus 6, kaliteli ekranı ile rakiplerine karşı da güçlü bir konumda olacak gibi gözüküyor.

Snapdragon 805 dort çekirdekli ve 2.7GHz hızındaki işlemciyi kullanan Nexus 6, başarılı ekranında güçlü grafikleri sunmak için grafik yongasını da önemsemiş ve Nexus 6'da, Adreno 420 GPU kullanılmış.

Telefonun 13 megapiksellik bir kamerası bulunuyor ve bu kamera f2.0 diyafram lense sahip. Özel bir optik imaj sabitleme özelliği de bulunan Nexus 6, düşük ışıkta güçlü bir performansa sahip olduğu da belirtiliyor. Nexus 6'da, Google Camera uygulamasının da önyüklü olarak geleceği gelen haberler arasında. Nexus 6'nın ön kamerası ise 2 megapiksel.

N6-moreeverything-1600

3220 mAh'lik bataryası ile de iddialı bir konumda bulunan Nexus 6, tam şarj ile 24 saatten fazla kullanımı sağlamak vaatleri arasında bulunuyor. 32GB ve 64GB olmak üzere iki farklı modeli bulunacak olan Nexus 6'nın ön siparişlerinin Ekim ayının hemen sonunda başlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.