Facebook, Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini duyurdu

Facebook, Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini duyurdu

Facebook, salgın hastalık, doğal afet ya da benzer kriz anlarında kullanılmak üzere yepyeni bir özelliğinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Kimi zaman, telefon hatlarının kilitlendiği anlarda internet erişimine sahip olduğunu düşündüğümüzde, yakınlarımızın böylesi durumlarda iyi olup olmadıklarını internet aracılığıyla anlayabilmemiz mümkün oluyor.

Facebook Güvenlik Kontrolü'nün çalışma mantığından bahsetmek gerekirse yaşanan afet anlarında, afetin gerçekleştiği bölgeye yakın olan insanlara bir bildirim iletiliyor. Bildirimde, durumunuzu arkadaşlarınızla paylaşmak için "Güvendeyim" butonuna basabiliyor ve yakın çevrenizi güvende olduğunuzdan haberdar edebiliyorsunuz.

Size bildirim geldiğinde bir kriz masası sayfasına erişiyor, afetten etkilenen kaç arkadaşınız olduğunu, kaçının "güvendeyim" seçeneğini işaretlediğini ve kaç kişinin henüz bildirime cevap vermediğini görebiliyorsunuz.

facebook-safety-check

Bildiğiniz gibi Google'ın da benzer anlarda hizmet veren bir kayıp kişi arama motoru bulunuyor. Facebook'un Safety Check adını verdiği ürünü, Facebook iOS, Android mobil uygulamalarının yanı sıra, Facebook web sürümünden de kullanılabiliyor.

Asla test etmek zorunda kalmayacağımızı temenni ettiğimiz ürünün sadece afet anlarında gelen bildirimle devreye girdiğini ve başka herhangi bir yerden ulaşılamadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.