Intel mobil pazarda Asus ile yaptığı anlaşmayla büyümek istiyor

Intel mobil pazarda Asus ile yaptığı anlaşmayla büyümek istiyor

asus-intel-padfone-xMasaüstü ve dizüstü bilgisayar sektörünün işlemci ve mikroçip alanında lideri olan Intel, akıllı telefonl ve tablet üreti ve kullanımının artmasına rağmen bu pazarda istediği pazar payına ulaşamamıştı.

Şirket özellikle son birkaç yıldır mobil alanda çalışmalarını arttırmış olmasına rağmen mobil pazardaki en büyük rakibi Qualcomm'un gerisinde kalmıştı. Ancal bu durum Asus ile yapılan son anlaşmayla Intel lehinde değişecek gibi. Asus çok yakında piyasaya sunacağı hibrid tablet PadFone X'te Intel çiplerini kullanmaya karar verdi.

İlk olarak 24 Ekim'de Amerika'da AT&T mağazalarında satışa çıkacak olan Asus'un Android tabanlı hibrid tableti PadFone X, Intel'e belki de ilk kez kendi çipsetini bu denli geniş bir potansiyel müşteri kitlesine sunma imkanı verecek. Tabletin fiyatının yalnızca 200 dolar olması iki firma için de birçok yönden avantaj. Daha da önemlisi, Intel'de mobil iletişim grup başkanı görevinde bulunan Hermann Eul'un söylediğine göre iki şirket arasındaki anlaşma uzun vadeli. Özellikle Asus'un yüksek teknolojiye sahip cihazları uygun fiyatlara üretmesinden memnun olduklarını aktaran Eul, birlikte gelecekte yeni cihazlar üzerinde çalışacaklarını aktardı.

Ülkemizde de 800 TL fiyatı etiketiyle sunulan Asus Zenfone 6'nın (Intel çipseti kullanıyor), fiyatı ve sahip olduğu özellikler ile kendi sınıfını domine etmesini beklendiğini söyleyebiliriz. Intel'in son dönemde mobil alanda yaptığı ataklarla gelecek yıl mobil pazarda nasıl bir konuma geleceğini birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.