Kliksa'dan 10 milyon dolarlık online pazaryeri yatırımı

Kliksa'dan 10 milyon dolarlık online pazaryeri yatırımı

Kliksa, bir süre önce başlayan kapsamlı dönüşüm süreci içinde değerlendirebileceğimiz, önemli bir stratejik yatırım haberiyle yeniden gündemimizde. Sabancı Topluluğu'nun e-ticaret girişimi  Kliksa, bugün pazaryeri modelinde bir e-ticaret platformuna dönüşeceğini duyurdu. Kliksa'nın bu girişim için ayırdığı bütçe ise 10 milyon dolar.

Kliksa tarafından yapılan açıklamada, yeni yatırımla birlikte şirketin "altyapısını, e-ticaret kullanıcılarının ve tedarikçilerin daha hızlı ve esnek işlem yapabilecekleri ve tüketicilerin daha geniş ürün seçeneklerine ulaşabilecekleri standartta" dönüştüreceği belirtiliyor. Yani Kliksa bu dönüşümle birlikte online bir pazaryeri olarak da hizmet verecek. Kliksa.com, bu dönüşüm sürecinde sistem geliştirme, entegrasyon ve proje yönetimi için Bimsa ve Accenture Türkiye ile birlikte çalışacak; SAP/Hybris ve Mirakl de sürece destek verecek.

Önümüzdeki 5 yıl için e-ticaret sektörünün lideri haline gelmeyi hedefleyen Kilksa'nın bu yöndeki en agresif adımı olduğu söylenebilir. Zira, Kliksa bu dönüşümle birlikte, Türkiye'nin bu alandaki lider internet şirketleri N11.com, Hepsiburada.com ve Gittigidiyor gibi şirketlere de doğrudan rakip olacak. Kliksa'nın açıklamasında online pazaryerinin hizmetleri kapsayıp kapsamayacağı belirtilmiyor. Buradan şirketin öncelikle ürünlere odaklanacağını çıkarmak mümkün.

nevgül-bilsel-safkan-2Kliksa'nın online pazaryeri girişiminin dünya standartlarında olacağı vurgusu da var. Zira, Kliksa’nın Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, "dijital geleceğe yönelik yatırımın ardından, kullanıcıların ve tedarikçilerin dünya standartlarında bir e-ticaret platformuna kavuşacağını" söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.