Google, iPhone 6 Plus'a rakip yeni akıllı telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor

Google, iPhone 6 Plus'a rakip yeni akıllı telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor

Google'ın bugüne kadar ürettiği en büyük akıllı telefonu Ekim ayı içinde tanıtması bekleniyor. Şirketin katil balina Shamu kod adıyla üzerinde çalıştığı belirtilen yeni akıllı telefonun Nexus markası altında piyasaya sunulması planlanıyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre 5,9 inçlik ekranla geleceği söylenen yeni Nexus phableti* 5,5 inçlik iPhone 6 Plus ve 5,7 inçlik Samsung Galaxy Note'a rakip olacak.

Haberde Google'ın yeni akıllı telefonunun üretimi için Motorola ile birlikte çalıştığı bilgisi yer alıyor. Bu, geçtiğimiz Temmuz ayında aynı iddiayı ortaya atan The Information'ın haberiyle de örtüşüyor. (Haberde Motorola ve Google'ın henüz açıklanmayan bir phablet projesi üzerinde çalıştıkları söyleniyordu.)

nexus 5Google'ın yeni akıllı telefonunun görüntü özellikleri ve düşük fiyatıyla iPhone 6 Plus'a rakip olması bekleniyor. Açıkçası Apple'ın bile büyük akıllı telefon / phablet pazarına adım atmasından sonra Google'ın hamlesinin şaşırtıcı olduğunu söylemek zor. Özellikle Asya'da yoğun talep gören ürünler, bu konudaki katı çizgisiyle bilinen Apple'ı bile radikal bir adım atmaya zorladı. Phablet'ler kısa sürede hayatımızdan çıkacak gibi görünmüyor. Zira, IDC'ye göre 2014'te tüm akıllı telefon satışlarının yüzde 14'ünü oluşturan phabletlerin pazar payı 2018 yılında yüzde 32,2'ye çıkacak. .

Google'ın yeni akıllı telefonuyla birlikte Android'in yeni bir sürümünü de tanıtması bekleniyor. Yeni Nexus'la Google, daha büyük akıllı telefon üretme yarışında büyük limitini biraz daha yükseltecek gibi görünüyor.

*Phablet, ekran boyutu 5,5 ila 7 inç arasında olan akıllı telefonlar için kullanılan ve telefon & tablet kelimelerinin bileşiminden türetilen bir terim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.