Imgur, GIF'lerinizi videoya çeviren GIFV formatını tanıttı

Imgur, GIF'lerinizi videoya çeviren GIFV formatını tanıttı

GIF deneyimini yeniden ele alan Imgur, bugün GIFV formatını tanıttı. Project GIFV adı verilen yeni girişimle Imgur, GIF formatındaki görsellerinizi daha küçük MP4 videolara çeviriyor. Neden? GIF'lerin en yoğun olarak paylaşıldığı başta Facebook ve Twitter olmak üzere sosyal ağlarda kullanımı kolaylaştırmak ilk amaç. Ve elbette, kaliteden ödün vermeden, yüklenebilecek içerik limitini yükseltmek istiyor Imgur.

GIFV, MP4 videosu olarak dönen GIF'lerin yeni formatının adı. Bugün en fazla 5 MB'lık GIF'lere izin veren formatın yerine gelen GIFV'nin yükleme limiti ise 50 MB. GIFV'ler eskisine göre daha hızlı yüklüyor ve daha iyi görüntü veriyor.

Bir süre önce GIF formatını desteklediğini belirten Twitter'ın da aslında dönen vidolar oynattığı kısa süre içinde açıklığa kavuşmuştu. Zira bu haber akışının yüklenmesini ve görselin görüntülenmesini kolaylaştıran bir yöntem. Imgur için de geçerli bir neden bu.

GIFV formatı ilk olarak 1987'de geliştirilen ve internete borçlu olduğumuz GIF'lerin evriminde yeni bir halka olarak görülebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.