Instagram, Kevin Rose'un uygulaması Tiiny'den API bağlantısını kesmesini istedi

Instagram, Kevin Rose'un uygulaması Tiiny'den API bağlantısını kesmesini istedi

Amerikalı internet girişimcisi Kevin Rose tarafından kurulan ve telefon ekranında sadece ufak önizleme boyutunda gözüken fotoğraflar ile sessiz videoların paylaşılabildiği sosyal ağ uygulaması Tiiny, Instagram'ın özel isteğini yerine getirdi.

iOS platformu için geliştirilen ve San Francisco merkezli bir girişim olan Tiiny, bundan böyle Instagram'ın isteği üzerine Instagram API'nı ve bağlantısını kullanamayacak. Bu durumu bir tweet ile açıklayan Tiiny, konuyla ilgili detay vermiyor olsa da, Instagram'ın, Tiiny'i potansiyel bir rakip olarak gördüğü için bu kullanımı engellemek istediği düşünülüyor.

Tiiny, "Instagram'daki arkadaşlarını bul" API bağlantısını kullanıyor ve Tiiny uygulamasının bu API erişimi sayesinde büyümesine katkı sağlıyordu. Böylece Instagram, sessiz sedasız bir şekilde Tiiny'den bu bağlantıyı kaldırmasını talep etti ve talep yerine getirildi. Ancak bu durumun duyulmasıyla birlikte, bu işin Tiiny'nin daha da yaygınlaşmasına katkıda bulunacağı kesin.

Konuyla ilgili yorum yapmak istemeyen Instagram'a karşın, Tiiny kurucusu Kevin Rose da konuyu tartışmayacaklarını söylemiş ve Tiiny'nin ulaştığı rakamlarla ilgili bazı bilgiler vermiş. Buna göre Tiiny'de bugüne dek 200 bin fotoğraf yer almış ve bu fotoğraflar toplamda 250 bin beğeni toplamayı başarmış. Yine verilen bilgilere göre şu anda sıkı bir Tiiny kullanıcısı uygulamayı gün içinde 4 defa açıyor. Bakalım Instagram'ın bir tehdit olarak algıladığı tahmin edilen Tiiny'nin ismini yakın gelecekte daha sık duymaya başlayacak mıyız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.