Stripe, platformunu kullanan girişimlere özel fonunu duyurdu

Stripe, platformunu kullanan girişimlere özel fonunu duyurdu

Stripe, mobil ödemeler alanında son dönemin en hızlılarından biri. Yakın zamanda e-ticarete adım atan Twitter'ın satın al butonu için işbirliği yaptığı şirketlerden biri olan Stripe, Apple Pay'i ilk entegre eden ödeme sağlayıcısı olmuştu. Şimdi de bir süredir satın al butonunu test eden Facebook, bu özellik için Stripe ile işbirliğine gidiyor.

Facebook'un Re/code aracılığıyla doğruladığı işbirliği, kullanıcıların Facebook'ta reklam veya paylaşımlarda gördükleri ürünleri doğrudan satın almasını sağlayacak. Habere göre Facebook satın al butonu için yalnızca Stripe ile birlikte çalışıyor. Uygulama hala test aşamasında.

facebook buyKüresel mobil ödemeler pazarının 2017 yılına kadar ortalama yüzde 35 oranında büyümesi bekleniyor ve Gartner 2017 yılında pazarın toplam hacminin 721 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Tahminin mobil ödemelerin yeniden şekillendiği şu dönemden çok önce yapıldığınıdüşünürsek, çok daha iyimser bir hacim öngörmenin mümkün olduğu söylenebilir. Stripe da bu dönemde olabildiğince agresif davranarak, pazardaki öncülerden biri olmak istiyor.

Buna paralel olarak, Stripe ve yatırımcıları platformun ölçeklendirilmesini destekleyecek yeni bir fon açtı. Şirketin yatırımcısı General Catalyst, Stripe platformunu kullanan girişimlere yapılmak üzere 10 milyon dolarlık GC Stripe Platform Fund'ı 30 Eylül'de duyurdu. Fondan ilk yararlanansa 500 bin dolarlık yatırımı alan Baremetrics olacak.

Dünyanın her yerinden başvuru kabul eden bu fona başvurmak için Stripe üzerine geliştirilmiş bir sayfalık girişiminizi, ürün ya da uygulamanızı ve kurucularınızı tanıtan bir sayfalık özeti, GC [email protected] adresine e-posta olarak göndermeniz gerekiyor. Daha fazla detayı burada görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.