Ping: Sade ve yalnızca içeriğe odaklanmış Matrix tadında bir mobil uygulama

Ping: Sade ve yalnızca içeriğe odaklanmış Matrix tadında bir mobil uygulama

İlk olarak geçtiğimiz mayıs ayında küresel olarak mobil kullanıcıların kullanımına açıldığını aktardığımız Secret, geçen zaman diliminde toplamda 35 milyon dolar yatırım almıştı.Tamamen anonimlik üzerine kurgulu olan Secret'ın yapımcıları geçtiğimiz günlerde yine benzer bir mantıkta bu sefer daha mistik ve oldukça sade bir arayüze sahip yeni bir mobil uygulama yayınladılar.

Ekip, Ping ile kullanıcıların içeriğe diğer gereksiz ayrıntılarla ve işlemlerle uğraşmadan doğrudan odaklanabileneceğini ve zamanla uygulamanın kullanıcı tarafından özelleştirilebileceğini ve bunun üzerinde çalıştıklarını aktardılar.

Bastilik, sadelik ile birlikte geçtiğimiz yıl içerisinde anonimliğin tekrar gün yüzüne çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle Facebook öncesi dönemi düşündüğümüzde, internet üzerinde anonimlik ve takma ad kullanımı oldukça normal karşılanan bir olguydu. Ancak zaman içerisinde Facebook'un küresel olarak kullanıma açılması ardından gelen diğer popüler sosyal ağlar ile birlikte anonimliğin yalnızca internetin yeraltı ortam ve gruplarında kaldığını söyleyebiliriz. Ancak internet üzerinde kullanıcıların bilgileri ve hayatları o kadar gün yüzüne çıktı ki sanıyorum bu etkiyle birlikte insanlar itiraf etmeselerde anonimliğe bir özlem duydular.

ping mobile app inside

Ping bu anonimliğe farklı bir açıdan yaklaşıyor. Size tek cümleyle Ping'i özetlemeye çalışırsak, onun bir içerik uygulaması olduğunu söyleyebiliriz. Ping'e giriş yaparken herhangi bir şekilde üye olmuyorsunuz, sosyal ağ hesabınız ile bağlanmıyorsunuz ve size hiçbir şey sormuyor. iOS'ten dolayı zorunlu olarak bildirim isteyip istemediğinizi soruyor. Uygulamayı açtıktan sonra karşınıza Ping'in belirlediği başlıklar geliyor ve içerikleri görmek istediğiniz başlığı seçtikten sonra sağ üst köşedeki ufak noktaya tıklamanızla birlikte seçtiğiniz başlıklarla ilgili olarak içerikleri görüyorsunuz.Ancak onlarda da kesinlikle link vb. herhangi bir şey yok, yalnızca sade bir şekilde içerik.

Ping henüz çok yeni ve Secret'ın mevcut CEO'su David Byttow uygulamanın yarın (29.09.2014) bir değişim geçireceğini ve bundan sonra daha akıllı ve sadeliğini koruyarak kullanıcılara doğru evrileceğini aktardı. Ping'in gelişimi ve bundan sonra ki geleceği durum oldukça merak uyandırıcı. Product Hunt üzerindeki tartışma başlığını buradan takip edebilirsiniz. Ping'in iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.