Kalp ritminizi kimliğiniz yerine kullanan giyilebilir cihaz Nymi, 14 milyon dolar yatırım aldı

Kalp ritminizi kimliğiniz yerine kullanan giyilebilir cihaz Nymi, 14 milyon dolar yatırım aldı

Şifre, parmak izi ya da retina tanımayla kimlik tespitine aşinayız. Kalp ritminin kimlik doğrulamak için kullanılması fikri ise Nymni giyilebilir cihazını geliştiren Bionym'e 14 milyon dolar yatırım getirdi. Kanadalı girişim Bionym'in ilk turu olma özelliğindeki yatırım, Ignition Partners ve Relay Ventures tarafından yapıldı.

Kalp ritimlerinin tıpkı parmak izi gibi kişiye özel olduğu gerçeğinden yola çıkan Nymni bir akıllı bir bileklik olarak tasarlanmış. Cihazı ilk giyindiğinizde, kimliğinizi tanımlamak için elektrodiyagram (ECG) sensörüne parmağınızla dokunarak bir elektrik devresini tamamlamış oluyorsunuz. Yani Nymni kalp ritimlerini değil, bu aktivitenin yarattığı elektrik akımını ölçebilmesi sayesinde kalp ritim kimliğinizi belirliyor. Ve aslında kişiye özgü olan da bu akım.

İçindeki jiroskop ve ivme ölçer sayesinde aktivitenizi izleyen Nymni, etrafınızdaki bağlantılı cihazları da hareketinizle kontrol etmenizi sağlıyor. Cihazın en havalı taraflarından biri de bu. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi, cihaz arabanızın kapısını ya da ofis bilgisayarınızı açmak, temassız ödeme işlemleri yapmak gibi şifre gereken birçok işlem için kullanılabiliyor. Yakın gelecekte daha fazla bağlantılı hale gelmesini beklediğimiz akıllı ev konsepti içinde de Nymni kendine bir yer buluyor.

Bluetooth bağlantısı kullanan Nymni, aynı zamanda konuştuğu cihazların uzaklığını da tespit edip sizin bağlantılı kalmanızı sağlıyabiliyor.

Nymni'nin farklı uygulamalarda kullanımı için geliştiricilere açık bir SDK'sı da var.

3 faktörlü bir güvenlik sistemi üzerine kurulan Nymi kimlik tanımlama sisteminde, cihaz ve kalp ritminin yanında uygulamaya kaydedilen cihazların da doğrulanması gerekiyor. Bunun için akıllı telefonunuz ve diğer akıllı cihazlarınızı Nymni uygulamasına tanıtmanız gerekiyor. Ve bunlara yalnızca siz erişebiliyorsunuz.

Bugüne kadar 10 bin adet ön sipariş aldığı belirtilen cihazın bu sonbaharda piyasaya çıkması planlanıyor. İncelemek isterseniz Nymni burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.