Facebook, internet.org drone'larını önümüzdeki yıl test etmeye başlıyor

Facebook, internet.org drone'larını önümüzdeki yıl test etmeye başlıyor

Facebook, dünyanın internete henüz kavuşmamış nüfusunu drone'larla internete bağlama projesini önümüzdeki yıl test etmeye başlıyor. Facebook'un araştırma birimlerinden Connectivity Lab'in desteklediği internet.org projesinin hayata geçmesi içinse 2 ila 5 yıl arasında bir süre ön görülüyor.

Connectivity Lab mühendislik direktörü Yael Maguire'ın New York'ta katıldığı bir toplantıda verdiği detayları paylaşan The Wired'ın haberine göre, Facebook'un bu projeyi hayata geçirmesi için önemli sorunları da aşması gerekiyor. Zira Facebook'un internet bağlantısı sağlayacak drone'larının yeryüzünden 18 km ila 27 km yükseklik aralığında, aylarca hatta yıllarca uçması gerekiyor.

Fakat bu yükseklikte uçan hava araçları için henüz bir düzenleme olmaması Facebook'un işini zorlaştıran ilk etmen. Buna ek olarak şirketin güneş enerjisiyle çalışan drone'ları için enerji ve bileşimi gibi geliştirmeleri de yapması gerekiyor. Zira, Maguire bu teknolojilerin sınırlarını zorlamaları gerektiğini söylüyor.

Facebook'un karşılaştığı daha önemli bir engelse, aylarca gökyüzünde kalacak drone'ları kontrol edecek insan gücüyle ilgili. Şu anki düzenlemeler, her bir drone'u kontrol edecek bir pilot olmasını ön görüyor. Teoride milyarlarca kişiyi hedefleyen bir proje için bu büyük bir sınırlama zira, Facebook için ideal olanın bir pilotun 10 ila 100 arasında drone'u kontrol edebildiği bir düzenleme olduğunu belirtiyor Maguire.

Bu engellere rağmen, Facebook'un drone'larını önümüzdeki yıldan itibaren test etmeye başlayacağını söylüyor Maguire ve bunun için ortaklıklara açık olduklarını vurguluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.