Apple, Hollandalı dijital dergi platformu Prss'i satın aldı

Apple, Hollandalı dijital dergi platformu Prss'i satın aldı

Tüm eleştirilere rağmen yeni bir rekor kıran Apple, sessiz sedasız yeni bir şirketi daha satın aldı. Daha önce Erman'ın kuruluş hikayesiyle tanıttığı dijital dergi platformu Prss artık Apple için çalışacak.

Jochem Wijnands ve Michel Elings, TRVL adlı turizm odaklı iPad dergilerini Adobe InDesign yerine kendi platformuyla geliştirmeye kadar vererek Prss'i geliştirmişti ve Michel, Prss'in "Apple’ın geliştirmeyi unutttuğu" bir araç olduğunu söylüyordu. Görünen o ki Apple bu konuda Michel'i haklı bulmuş ve Prss'i satın almaya karar vermiş.

Apple, her zaman olduğu gibi satın almaya dair detay paylaşmıyor ama Prss ekibinin iBook Author takımına katılması bekleniyor. Apple  Newsstand (Gazetelik) uygulamasında kolayca derginizi yayınlamanızı sağlayan girişimin kurucuları muhtemelen bundan böyle iBook için dijital yayın hazırlanması konusunda çalışacak.

Bir yetenek satın alması olarak görebileceğimiz bu satın alma, Hollanda gibi küçük bir ülkeden de Apple'ın dikkatini çekmenin mümkün olabileceğini göstermesi açısından önemli.

Diğer yandan şu anda Prss.com sitesine ve tanıtım videosuna dahi erişimin kesilmiş olması ise şaşırtıcı. Satın alma sonrası kuruculardan Michel'in Twitter paylaşımı ise kurucuların evlerini de arkalarında bırakarak Palo Alto'ya taşınmaya hazırlandığını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.