Wakie: Dünyanın farklı yerlerinden insanların birbirini uyandırdığı anonim alarm ve arkadaşlık uygulaması

Wakie: Dünyanın farklı yerlerinden insanların birbirini uyandırdığı anonim alarm ve arkadaşlık uygulaması

Alarmın sabah sizi uyandırmaya yetmeyeceğini düşündüğünüzde tanıdık birinden sizi aramasını istediyseniz, "uyandırma çağrısı"nın alarmdan çoğu zaman daha etkili olduğunu biliyorsunuzdur. Bu çözümü rastlantının aritmetiği ile birleştiren Wakie, dünyanın her yerinden insanların birbirini uyandırabileceği bir uygulama olarak tasarlanmış.

Wakie aslında yeni bir uygulama değil. Geliştiricileri uygulamayı ilk olarak Rusya'da Buddhists adıyla yayınlamış. Uygulama burada 1,5 milyon kullanıcıya ve 30 milyon uyandırma çağrısına ulaşmış. Bu başarının ardından 2011 yılında Amerika'ya Wakie adıyla giriş yapan uygulama yine Rus kullanıcıları hedeflemiş. Yakın zamanda aldığı 1 milyon dolar yatırımla uluslararası pazarı hedefleyen Wakie ile artık dünyanın her yerinden kullanıcılar "uykucuları" uyandırabiliyor.

wakie ekran

Uykucular (Sleepyheads) Wakie'nin iki tip kullanıcısından ilki. İkincisi de tahmin edeceğiniz gibi uyandırma işini yapan Wakie'ler. Uygulama, dünyanın her yerinden kullanıcıyı kabul etse de, şu anda yalnızca Amerika, Kanada, Singapur, Birleşik Krallık ve Hong Kong'daki uykucuların uyandırma çağrısı almasına izin veriyor.

Anonim olarak kullandığınız Wakie ile telefon numaranızı, yaşınızı ve cinsiyetinizi paylaşmanız gerekiyor.Türkiye'den şu anda sadece uykucuları uyandırabileceğiniz için, uygulama size uyandırılması gereken kişiyle ilgili anlık bir bildirim gönderiyor. Tamamen anonim olan uygulama kişilerin yalnızca ülkelerini paylaşıyor. Wakie'de sabah uyandırma çağrısının tadında bırakılması için arama süresi 1 dakikayla sınırlandırılmış.

Başlangıçta sizi aynı yaş ve karşı cinsten kullanıcılarla eşleştirmeye çalışan Wakie, kullanıcıların alışkanlıklarına göre onları tanıma iddiasında. Bu özelliğiyle bir tür arkadaşlık servisi de sunan Wakie, eşleşmelerini zaman içinde iyileştirme vaadiyle geliyor. Wakie'lerin olmadığı veya işini yapmadığı durumlarda uygulama, otomatik bir çağrıyla sizi kendisi uyandırıyor.

iOS uygulamasının onay aşamasında olduğu belirtilen Wakie şu anda Android ve Windows Phone mağazalarından indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.