Kinetise.com: Polonyalı girişimcilerden web tabanlı mobil uygulama geliştirme aracı

Kinetise.com: Polonyalı girişimcilerden web tabanlı mobil uygulama geliştirme aracı

Mobil internet erişimi dünya çapında hızla yükselirken çapraz platform uygulama geliştirme girişimlerinin sayısı da giderek artıyor. Bunlardan biri olan Kinetise.com da Varşova'dan dünyaya açılmayı hedefliyor.

Piotr Pawlak, Tomasz Paczesny ve Jakub Kujawski tarafından geliştirilen ve 1.5 ay önce pazara sunulan Kinetise, başta web tabanlı geliştirme sunması açısından Titanium ve Smartface gibi rakiplerinden ayrılıyor. Mobile Roadie, Shoutem gibi oyuncular ise Kinetise'in sunduğu altyapı kadar geniş özellikler vaad etmiyor.

Facebook gibi zengin özellikli uygulamalar geliştirin

Bağımsız yazılım geliştirmeye yakın düzeyde dinamik uygulamaların geliştirilebileceği Kinetise, farklı işlevlerin bir araya getirilmek konusunda gerçekten geniş bir yelpaze sunuluyor. Piotr Pawlak, Facebook gibi çift taraflı iletişim gerektiren bir uygulamanın dahi Kinetise ile geliştirilebileceğini söylüyor.

kinetise mobil uygulama gelistirme capraz platform 2

Platforma hakim olmak için biraz tecrübe gerekiyor

Hemen belirteyim, Kinetise platformunda hızlı geliştirme yapmak ilk aşamada pek kolay değil zira çok sayıda özellik/element arasında seçim yapmak ve bunları birleştirmek teknik bilgi gerektirmese de tecrübe istiyor. Diğer yandan Kinetise, Photoshop vb. programlarda hazırlanmış tasarımların kullanımına da izin verdiği için özgün uygulamalar geliştirmek de mümkün oluyor.

Uygun şekilde bir kez hazırlanan tasarımlar farklı uygulama marketlerine (App Store, Google Play, Windows Phone Store, App World), yerli (native) uygulamalar olarak gönderilebiliyor. Kinetise ile geliştirilen uygulamalarda herhangi bir markalama bulunmuyor ve Kinetise bu konuda uygulama geliştiricileri zorlamıyor.

Polonya'da hükümet ve çeşitli portallar tarafından kullanılan Kinetise, şidmiye kadar 20'den fazla uygulamayı marketlere göndermiş. Bazıları App Store'da yayınlanmış. Beta sürecinde olan Kinetise üzerinde şu anda ücretsiz olarak hizmet sunuyor ve istediğiniz kadar uygulama geliştirmenize izin veriyor. Eğer mobil uygulama ihtiyacınız varsa göz atmaktan çekinmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.