Twitter'ın iPhone uygulamasında profil tasarımları güncellendi, bildirim özellikleri değişti

Twitter'ın iPhone uygulamasında profil tasarımları güncellendi, bildirim özellikleri değişti

Twitter'ın iPhone uygulaması güncellendi. Twitter'ın resmi sayfasında 18 Eylül'de yayınlanan haberle duyurulan değişiklikle birlikte, uygulamada, kullanıcı profilleri yeni bir tasarıma kavuşurken, anlık bildirimlerle doğrudan etkileşime geçmek mümkün hale geldi.

Türkiye’de dün akşam saatleri itibariyle devreye alınmaya başlanan yen profil tasarımları, kullanıcıların diğer Twitter kullanıcıları hakkında bilgi edinmesini epey bir kolaylaştırıyor. Özgeçmişinizi (bio’nuzu) ön plana alan Twitter’ın yeni mobil tasarımında fotoğraflarınız da neredeyse tweet’leriniz kadar öncelik kazandı.

Hatırlayacağınız gibi Twitter'ın eski tasarımında, kullanıcı bio'ları, kapak fotoğrafının üzerindeki ikinci bir sayfada gizleniyordu. Yeni tasarımda bio'nuz kullanıcı adınızın altında, Twitter'ın beyaz fonu üzerinde görüntüleniyor.

twitter yeni tasarım

Twitter açıklamasında tasarım değişikliğinin profillerle ilgili bugüne kadar yapılan en büyük güncelleme olduğunu söylüyor. Kulağa abartılı gelse de, ifade, Twitter'ın mobilden kullanımı konusunda belki büyük bir ilerleme beklentisiyle bu değişikliğe gittiği şeklinde yorumlanabilir. Geliştirme, tahmin edeceğiniz gibi, kullanıcıların birbiriyle daha fazla etkileşimde bulunmasının önünü açıyor.

Güncellemeyle birlikte gelen ikinci yenilikse, anlık bildirimlerin iOS 8 kullanıcıları için etkileşimli hale gelmesi. Yani Twitter'ın iOS 8 versiyonu kullanıcıları aldıkları bir anlık bildirime doğrudan retweet /takip / fav ederek yanıt verebilecek.

Tasarım değişikliği iOS 7 veya üzeri versiyonları için geçerli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.