Toplu taşıma planlama uygulaması TRAFI'ye dolmuş ve minibüslere ait bilgiler eklendi

Ocak ayında Türkiye pazarına adım atan Litvanya merkezli TRAFI'nin toplu taşıma verilerine yeni araçlar dahil edildi.
Toplu taşıma planlama uygulaması TRAFI'ye dolmuş ve minibüslere ait bilgiler eklendi

Trafi (1)Geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye pazarına adım atan Litvanya merkezli TRAFI'nin toplu taşıma verilerine yeni araçlar dahil edildi. İstanbul'da metrobüs, otobüs, vapur, feribot, tramvay ve metro zamanlarını kullanıcılarına aktaran TRAFI'ye dolmuş ve minibüslere ait bilgiler eklendi.

Bugün İstanbul'un yanında, Ankara, Bursa ve İzmir'de hizmet veren uygulamanın bu güncellemesi şu anda yalnızca İstanbul için geçerli. Yeni özelliğin kısa süre içinde TRAFI'nin hizmet verdiği diğer illerde de açılacağı belirtiliyor.

TRAFI'den aldığımız bilgiye göre, minibüs ve dolmuşlara ait hat verileri dolmuş ve minibüsçüler federasyonları ve derneklerden toplanarak sisteme dahil edilmiş.

Bugün 300 binden fazla kullanıcısı olduğu belirtilen TRAFI, ilk etapta kullanıcıları yardımıyla İstanbul genelindeki minibüs ve dolmuşlarla ilgili hat, güzergah gibi verileri toplamış. Ardından bu bilgileri sisteme dahil eden TRAFI, yine kullanıcı geri dönüşlerine göre verilerini iyileştirmiş. TRAFI, birçok kullanıcısının bu sürece dahil olduğu bilgisini veriyor.

Uygulamanın güncellenmesiyle birlikte gelen bir diğer değişiklikse TRAFI'ye eklenen haberler ve duyurular. Yol, trafik durumu ve toplu taşıma haberlerinin anlık bildirimler şeklinde aktarıldığı bu bölüm, kullanıcıların trafikle ilgili haberleri doğrudan TRAFI ile paylaşmasını sağlıyor.

Uygulamayı etkileşimli hale getiren özellik sayesinde, kullanıcılar, örneğin belirli bir otobüs hattının arızasını öğrendikleri anda TRAFI'ye raporlayabiliyor. Bundan sonraki plansa, tahmin ettiğiniz gibi, kullanıcılardan gelen anlık bildirimlerin trafik güncellemelerine entegre edilmesi.

TRAFI'nin şu anki aşamada minibüs ve dolmuşlara ait verilerinin daha net ve doğru sonuç vermesi için çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.