Kindle ailesinin yeni üyeleri: Fire HDX, Kindle Voyage ve Fire HD Kids

Kindle ailesinin yeni üyeleri: Fire HDX, Kindle Voyage ve Fire HD Kids

Android'i kendine has biçimde yorumlayan ve Kindle yelpazesini tablet ve akıllı telefon tarafında geliştiren Amazon, yılbaşına 2,5 ay kala yeni ürünlerini tanıttı. Yeni ürünler arasında çocuklara özel geliştirilen Fire HD Kids tableti dikkat çekiyor.

Fire HD modellerinde standartlar yükseldi

Toplamda 7 yeni ürün tanıtan Amazon, yeni Fire HD modellerinde farklı ekran seçenekleri sunuyor. 6 inç ve 7 inç boyutunda iki farklı model klasik olarak eski modellerden 'daha ince ve daha güçlü'. Farklı renk seçenekleri, 4 çekirdekli işlemci ve ön kameraya da sahip olan modellerin 6 inç olanı 99 dolardan, 7 inç olanı ise 139 dolardan satışa sunulacak.

kindle fire

Yeni Fire HDX modeli ise en güçlü Fire serisi tablet olarak dikkat çekiyor. 8.9 inçlik ekranı, 2.5 Ghz işlemci, 339 PPI piksel yoğunluğu, kablosuz tuş takımı Fire Keyboard (59 dolar) gibi özelliklere sahip Fire HDX'in fiyatı 379 dolar. Amazon'un sınırsız e-kitap ve sesli kitap aboneliği Kindle Unlimited'i 30 gün boyunca ücretsiz deneme imkanı sunuyor.

E-kitap severlere yeni Kindle

Dokunmatik ekranı, dokunmatik tuşları ve daha iyi özellikleriyle Yeni Kindle 79 dolara satışa sunulurken, Kindle Voyage adlı yeni bir ürün pazara giriş yapıyor. Yeni nesil 'paperwhite' teknolojisine sahip olan Kindle Voyage'ı alanlar da Kindle Unlimited'i 30 gün boyunca ücretsiz kullanabiliyor.

yeni kindle yeni kindle voyage ekitap okuyucu

Çocuklara özel Fire HD

Çocuklar için özel olarak tasarlanan Fire HD Kids ise 1 yıllık Amazon FreeTime Unlimited aboneliği ile çocuklara 5 kitap, film, TV şovları, eğitim uygulamaları ve oyunlardan oluşan bir dünyanın kapılarını açıyor. 149 dolara 6 inçlik, 189 dolara da 7 inçlik Fire HD Kids sahibi olmak mümkün.

Amazon, ebeveynlere tam kontrol sunmasının yanında 2 yıl için tam garanti sunarak herhangi bir durumda tableti yenisiyle değiştireceğini belirtiyor. Tabii çocukların tabletini hemen parçalaması için Fire HD Kids tabletleri lastik bir koruyucu kılıfla tasarlanmış ve bu özellik cihazın çocukların elinde bozulma veya kırılma riskini azaltıyor.

amazon kindle fire hd kids cocuklara ozel tablet 2

Yeni Kindle modelleriyle beraber Goodreads'in etkisi de daha fazla hissedilecek. Diğer yandan akıllı telefonu Fire Phone ile biraz arka planda kalan Amazon'un Kindle tabletlerindeki popüleritesi devam edecek gibi görünüyor.

Yeri gelmişken Amazon'un Android uygulama marketinin Türkiye'ye de açıldığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.