Hazelcast, Earlybird Venture Capital liderliğinde 11 milyon dolar yatırım aldı

Hazelcast, Earlybird Venture Capital liderliğinde 11 milyon dolar yatırım aldı

Açık kaynaklı veri dağıtım platformu Hazelcast'e bu kez Earlybird Venture Capital ve ilk yatırımcılarından önemli yatırım geldi. Talip Öztürk tarafından temelleri atılan Hazelcast, 11 milyon dolar yatırım aldığını biraz önce açıkladı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Hazelcast, In-Memory (tümüyle hafızada tutan) tarzda, Data Grid (örgü tipi) sunucularla veri taşıma işi yapıyor. Java için açık kaynak kodlu bir platform olan Hazelcast, sunduğu performansla NoSQL çözümlerinde de kendi alanında en iyi girişimlerden biri olarak gösteriliyor.

2012 yılında size ilk tanıttığımızda Turkcell, Avea, Sahibinden.com, Ericsson, Mozilla, Apple ve FBI gibi büyük müşterilere hizmet verdiğini de paylaştığımız Hazelcast, 2013'te 2.5 milyon dolarlık yatırımla Silikon Vadisi'ne taşınmıştı. Henüz açıklanan B serisi yatırım turunda da 11 milyon dolarlık yatırımın arkasında Earlybird Venture Capital'ıın yanısıra ilk yatırımcılar Bain Capital Ventures ve melek yatırımcı Ali Kutay da bulunuyor.

hazelcast in memory data grid startup

'Enterprise In-Memory Computing' gibi daha çok kurumsal dünyaya yönelik milyar dolarlık bir pazarda faaliyet gösteren Hazelcast, yatırımcılarınnın güvenini fazlasıyla kazanmayı başarmış görünüyor. Talip Öztürk ise Hazelcast'in açık kaynaklı, esnek ve kolay kullanım sunması nedeniyle beğenildiğini söylüyor.

Bu yatırımın Türkiye'de teknoloji üretilebildiğinin bir kanıtı olduğunu ben elbette ifade edebilirim. Yapılan yatırımın Earlybird'ün geçen yıl duyurduğu 130 milyon dolarlık Türkiye ve Doğu Avrupa fonuyla gerçekleştirildiğinin altını çizmem gerekiyor. Earlybird, Türkiye'nin başarılı internet girişimlerine sahip olduğunu, yetenekli bir temelin ve derin teknoloji şirketlerinin olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.