Naytev.com: Sosyal medya paylaşımlarınızı optimize eden Y-Combinator girişimi

Naytev.com: Sosyal medya paylaşımlarınızı optimize eden Y-Combinator girişimi

Sosyal meyda pazarlama uzmanları arama motoru pazarlama uzmanlarından daha popüler hale geldi ama hala bu alandaki büyüme tatmin edici bir seviyeye ulaşmış değil. Naytev.com da sosyal medya paylaşımlarını deneysel açıdan ele alarak özellikle yayıncılara daha fazla etkileşim ve trafik vaat ediyor.

Y Combinator girişimleri arasına seçilen* Naytev'e ücretsiz üye olduktan sonra sitenize ekleyeceğiniz bir kodla işe başlıyorsunuz. Ardından bir deney (experiment) başlatıp, Facebook'ta ve Twitter'da paylaşacağınız içerikleri önizlemelerini görerek hazırlıyorsunuz.

naytev social media marketing sosyal medya pazarlama

Siz içeriklerinizi paylaştıktan sonra devreye giren Naytev (neytiv diye okunuyor), maskelediği linkler ve hesap izinleri üzerinden paylaşımlarınızı analiz ediyor ve sonraki paylaşımlarınızı en iyi şekilde hazırlamanızı sağlıyor.

Sitenize sosyal medyadan daha fazla trafik ve neticede daha fazla kazanç vaat eden Naytev, tüm paylaşımları detaylı olarak inceleyerek anlık bildirimlerle kullanıcılarını bilgilendiriyor.

naytev social media marketing sosyal medya pazarlama 2

Deneyimli bir ekibe sahip olan Naytev'in ücretsiz hesapta temel ölçümlemeler sunması güzel. Zira özel raporlama, analiz ve Facebook Insights gibi ek özellikler için Pro üyelik tipinde aylık 249 dolar gibi bir küçük yayınlar için düşündürücü bir bedel istiyor. Daha derin analiz ve deneyler isteyen büyük yayınların ise özel fiyatlar istemesi gerekiyor. Ücretli hesapları 14 gün süresince ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz.

Yayıncılarla yapılan ilk deneyler

Wall Street Journal'a bağlı MarketWatch, ve Reason Magazine gibi ilk ciddi iş ortaklarıyla çalışmaya başlayan ve ücretli üyelerine özel destek sunan Naytev,  ilk deneyimlerine göre yayıncılara yüzde 30 civarında daha fazla trafik sağlıyor. Bu oran farklı mecralar için farklı oranlarda olacaktır ama Naytev ekibinin (veriye dayalı bir iş yaptığı için) ortalamayı sürekli yükseltmeye çalışacaklarını düşünüyorum.

Bu arada Naytev dijital yayıncılık alanının dışında bazı siyasi partilerle de çalışmaya başlamış ki siyasi partilerin artık sosyal medya pazarlamasına ciddi şekilde eğildiğini biliyoruz.

Gerek A/B testinden hızlı sonuç vermes gerekse gerçek zamanlı öğrenme gibi özellikleriyle Naytev'in başarılı olması hem sosyal medya pazarlama araçlarının evrimi açısından iyi bir örnek olacak. Aksi takdirde girişimcilerin yeni fikirler üzerinde daha fazla çalışması gerekecek. :)

*Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, Naytev'in yatırımcıları arasındadır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.