Yolculuk paylaşım girişimi Sidecar'a 15 milyon dolar yatırım

Yolculuk paylaşım girişimi Sidecar'a 15 milyon dolar yatırım

Aynı yöne giden kişilerin ortak yolculuk yapmasını sağlayan Sidecar, 15 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Üstelik yatırımcılar arasında ünlü bir isim olan Richard Branson da var.

Şehir içi yolculuklarda araç kiralama ve taksi hizmetlerine dolaylı bir rakip olan Sidecar, Şubat 2014'teki 10 milyon dolarlık yatırımıyla toplam 20 milyon dolarlık yatırıma ulaşmıştı. Bugünse 35 milyon dolar yatırımın sahibi bu yolculuk paylaşımı alanında öncü bir girişim olmak için büyük bir şansa sahip.

Yeni yatırım turunda Avalon Ventures ve Union Square Ventures'ın yanısıra Virgin şirketlerinin kurucusu Sir ünvanlı Richard Branson da bulunuyor. Hemen hatırlatalım Branson, Virgin Airlines'ın ötesinde Virgin Galactic ile uzaya paylaşımlı yolculuğu başlatan vizyoner bir isim. Aynı zamanda dünyanın en zengin isimlerinden biri.

sidecar yolculuk paylasim uygulamasi

Biraz uygulamadan da bahsedelim zira şubat ayında kendini biraz değiştiren ve farklılaştıran Sidecar, yolculuk paylaşımında bir araç sahiplerine ve yolculara seçim yapmak konusunda daha fazla şans tanıyan bir uygulama halini aldı. Araç sahipleri kendi fiyatlarını belirleyip kendi arasında rekabet ederken, yolcular da araç ve fiyat gibi seçeneklere göre tercih yapabiliyor.

Büyük bir pazarda büyük bir rekabet

Richard Branson, Sidecar'a yatırım yapma nedeni olarak bu pazarın bir iki oyuncuya bırakılamayacak kadar büyük olduğunu da söylüyor ve ciddi bir rekabet mesajı veriyor.

Union Square Ventures'dan Fred Wilson'ın da bir yazı kaleme aldığı bu yatırım, bir noktadan diğer bir noktaya rahat ve ekonomik şekilde seyehat etmek ihtiyacımıza hangi girişimin daha iyi geleceğini belirlemek konusunda yardımcı olacak. Gelişen pazarlardaki paylaşımlı taksi uygulamalarının teknolojiyle süslenmiş hali olan Sidecar, bu açıdan bakıldığında Fred Wilson tarafından büyük bir potansiyele sahip görünüyor.

Yılda 500 bin yolculuğa aracılık etmek isteyen Sidedar, son olarak açıldığı San Francisco bölgesinde 4 ay içinde 13 bin kişinin ortak yolculuk yapmasını sağlamış.

Sidecar ve benzerleri trafiğe yeni araç çıkarmama bakımından da çevreye daha saygılı bir girişim olma özelliğine sahip ve Airbnb gibi yeni bir paylaşım ekonomisi fenomeni olabilir.

Türkiye'de de Volt adlı uygulamanın Emre Aydın, Alp Saul ve Hasan Aslanoba’dan yatırım aldığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.