Girişim hızlandırma programı Avatech, İranlı girişimcileri yeni bir döneme hazırlıyor

Girişim hızlandırma programı Avatech, İranlı girişimcileri yeni bir döneme hazırlıyor

Girişim hızlandırıcılar hiç şüphesiz her girişimcilik ekosisteminde olması gereken oluşumlar. Avatech de İran'ın gelişen girişimcilik ekosisteminde bu boşluğu dolduramak isteyen başlıca oyunculardan biri.

Kendisinden bilgi aldığımız Avatech'in kurucularından Mohsen Malayeri, yatırım da almış eski bir girişimci ve İran Girişimcilik Birliği (Iran Entrepreneurship Association) kurucularından. Yani İran'ın girişimcilik serüvenini yakından bilen biri ve artık İranlı girişimcilerin sürdürülebilir iş yapması ve yatırım bulması için çalışan bir isim.

Hükümet destekli bir yenilikçi dönem

avatech mohsen malayeri iran girisim hizlandiriciİki yıl önce başlayan Avatech'in hikayesi, İran'da girişimciliğin yeni yeni konuşulmaya başladığı yıllarda başlamış ve artık yeni bir dönemin eşiğinde. Malayeri, İran'ın yeni Devlet Başbakanı Hasan Rouhani'nin hem yatırımın hem de yeteneklerin geri gelmesi konusunda İran'ın önünü açabileceğini düşündüğünü söylüyor ve bu yeni dönemin başlangıcına işaret ediyor.

İran'ın kendi içine dönük olması ülkede yenilikçi araştırmalara önem verilmesini de zorunlu kılıyor. Dolayısıyla girişimcilik alanındaki gelişmelerin ülkenin teknik ve ekonomik geleceğini etkileyeceği biliniyor.

Şu anda seçim sürecinde olan ve Ekim'de destekleyeceği girişimleri açıklayacak olan Avatech de bu dönemin bir parçası olmak istiyor. İnternet tabanlı teknoloji girişimleri destekliyor ve onları yetiştiriyor.

İran'ın Türkiye ve Ortadoğu ile yakın ilişkide olduğunu söyleyen Malayeri'ye göre Türkiye kendileri için iyi bir örnek. Hepsiburada, Yemeksepeti, Trendyol ve Markofoni isimlerini veren Malayeri, bu girişimlerin sadece Türkiye için değil, bölge için de ilham verici olduğunu söylüyor.

Önümüzdeki dönemde bu etkileşimlerin nasıl ilerleyeceğini yeni başarı örnekleri çıkarıp çıkarmayacağımızı bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.