Girişimler için Bulut Platformları programını başlatan Google, 100 bin dolar değerinde destek sağlıyor

Girişimler için Bulut Platformları programını başlatan Google, 100 bin dolar değerinde destek sağlıyor

Google, bulut bilişime odaklanan girişimler için yeni bir program açtığını duyurdu. Google'ın bugün düzenlediği Google for Entrepreneurs Global Partner Summit'te duyurulan program, Google Cloud Platform for Startups adını taşıyor. Google programa katılan girişimlere 100 bin dolar bütçe ayırmış.

Google'ın yeni programı, henüz erken aşamadaki bulut bilişim odaklı girişimlere, 7/24 teknik destek sağlıyor, 100 bin dolarlık maddi kaynakla birlikte başarılı girişimlerin ölçeklendirilmesi destekleniyor. Programa başvuracak girişimlerin 5 yaşından küçük, bir hızlandırıcı/kuluçka programı ya da VC fonuna dahil olması  ve yıllık 500 bin dolardan daha az gelir yaratıyor olması gerekiyor. Başvurular hızlandırıcı/kuluçka programı ya da VC fonu aracılığıyla yapılıyor.

Halihazırda aralarında 500 startups, Seedcamp ve Y Combinator gibi hızlandırıcıların olduğu 50 farklı iş ortağıyla birlikte çalışan Google, bu ağı da genişletmek ve böylelikle daha fazla girişime ulaşmayı amaçlıyor.

Google'ın açıklamasında Google Cloud Platform kullanan girişimler arasında bugün milyonlarca kullanıcıya ulaşan Snapchat ve Khan Academy olduğu belirtiliyor.

Google Cloud Platform for Startups ile ilgili daha fazla detay için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.