Otoneo.com : Sıfır aracınızı internetten alır mısınız?

Otoneo.com : Sıfır aracınızı internetten alır mısınız?

Ticari hacim açısından otomotiv sektörünün ayrı bir yeri var bu alandaki projelere yenileri eklenmeye devam ediyor. İnternetten sıfır kilometre araç alınır mı? sorusuna yanıt veren OtoNeo.com da bunlardan biri.

Otoneo, genel olarak Truecar.com gibi internetten sıfır araç satışı yapıyor ama satış modeli biraz farklı. Otoneo, önceden belirlenen fiyatlar yerine bayilerin anlık teklifler sunabildiği bir sistem. Yani yetkili satıcılardan teklif aldığınız bir satış kanalı olarak tanımlamak mümkün.

Yetkili satıcılardan teklifleri toplayıp hepsini aynı ekranda sıralayabiliyor, araçların özelliklerini inceleyip birbirleri ile karşılaştırabiliyorsunuz.

otoneo.com sifir kilometre arac satisi 3

Genel teklif usulü satışlara ek olarak bayilerin stoklarındaki özel indirimli araçları elden çıkartmak için de 'Fırsat Araçları' bölümü yer alıyor. Bu bölümde en az yüzde 7 indirim fiyat avantajı sunan araçlar listeleniyor ve bayiler stoklarını eritmek için bu kanala yönlendiriliyor. Kullanıcılar içinse bin liralar seviyesinde indirim avantajı ortaya çıkıyor.

Şu anda 14 marka ile anlaşan Otoneo'da İstanbul'dan ve Kocaeli'den 50 bayi sisteme dahil olmuş ve teklif verebiliyor. Otoneo, kısa sürede bayi sayısını katlamayı, yıl sonuna kadar Ankara'yı ve İzmir'i, 2015'te de tüm Türkiye'yi kapsamayı hedefliyor.

otoneo.com sifir kilometre arac satisi 2

San Francisco'da okurken girişimcilik dünyasına UX ve UI tasarımcısı olarak giren Talha Altınözek'in kurucusu olduğu projenin 2 tecrübeli kurucu ortağı daha bulunuyor. Günlük araç kiralama girişimi Otoredi.com'u satın aldığını paylaştığımız Kurthan Tarakçıoğlu ile Girişim Fabrikası direktörü İhsan Elgin de kurucu ortaklar arasında yer alıyor.

Otoneo'nun fiyat açısından müşterilere sunmak istediği avantaj ortada ve fiziksel satış noktalarını internet üzerinden genele ulaştırmak günümüzün en çok kabul gören iş modellerinden. Ancak otomotiv sektörünün bu fikri ne kadar taşıyabileceği büyük bir soru işareti ve  çeşitli zorlukları var. Bu işi Türkiye'de yapmaksa ayrı bir mesele ancak aklıma takılan ve başarılı olup olmayacağını görmek istediğim bir iş olduğunu söyleyebilirim.

Otomobil alımındaki tercihleriniz açısından sizlerin de yorumlarınızı paylaşmanız faydalı olacaktır.

Daha önce paylaştığımız internetten sıfır araç satan Auto.nl adlı girişimi de hatırlatmak isterim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.