One Touch: Paypal'dan Bitcoin destekli tek dokunuşla ödeme sistemi

One Touch: Paypal'dan Bitcoin destekli tek dokunuşla ödeme sistemi

Paypal dün TechCrunch Disrupt etkinliğinde One Touch adlı yeni mobil ödeme sistemini duyurdu. Bu yenilik pazardaki ilk tek dokunuşla ödeme deneyimini sunmasının yanında Bitcoin'i desteklemesi açısından önem taşıyor.

Şimdilik iOS tarafında kullanılabilen One Touch yeniliği, Android için test sürecinde. Bir diğer Paypal şirketi olan Braintree'nin geliştirdiği One Touch sistemi, yeni nesil mobil para transferinde Bitcoin'i de desteklemek için Coinbase ile anlaşmış. Bu sayede çok yakında favori uygulamalarınızda Bitcoin ile ödeme yapmanız da mümkün olacak.

Kısaca bahsetmek gerekirse One Touch ile kullanıcı adı vb. bilgiler girmeksizin tek dokunuşla ödeme yapılabilecek. Bunun için alışveriş yaptığınız mobil uygulama üzerinde bir kez Paypal uygulamasıyla bağlantı kurmanız yeterli oluyor ve sonraki ödemelerde tek dokunuşla gerekli doğrulama işlemi yapılıyor.

İki taraflı bir güvenlik koruması vaadeden Paypal, Braintree ve Coinbase işbirliği sayesinde geliştiricilerin uygulamalarına Bitcoin ile satış seçeneğini eklemesini de sağlayacak. Paypal'in daha hızlı ve akıcı ödemeler sunma konusundaki yeni silahı sayılabilecek One Touch sistemi Bitcoin'in itibarını artıracağı gibi Paypal'a da yeni bir fırsat kapısı açmış olacak.

Yurtdışında Jane.com, ParkWhiz, StubHub, Type Tees gibi uygulamalar yeni güncellemeyle One Touch uygulamasını destekleyen ilk uygulamalar olarak mobil ödemede bu yeni bir dönemin ilk aktörleri olacak. Türkiye'den One Touch desteği sunan ilk uygulamaların ne zaman çıkacağını ve bunun satışlara nasıl etki edeceğini ise merakla bekliyoruz. Entegrasyon için Braintree'nin ilgili sayfasına göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.