Manşette; haberleri özet geçen mobil uygulama

Manşette; haberleri özet geçen mobil uygulama

Gazeteyi kağıttan almayı çoktan bıraktık ve haber okuma alışkanlığımız giderek mobil uygulamalara kayıyor. Gündem içinde boğulmak istemeyen ama habersiz de kalamayanlar için Mansette isimli bir uygulama geliştirilmiş.

Farklı kaynaklardan haberleri özet olarak takip etmenizi sağlayan Manşette Phone uygulaması, paylaşım oranlarına göre son 12/24 saatteki veya 1 haftadaki popülerliklerine göre de haberleri sıralıyor. Ayrıca istediğiniz haber sitelerini aktifleştirip istemediklerinizi gündeminizden çıkarabiliyorsunuz.

Bir süre web uygulaması olarak test edilen uygulamaya 228 bin haber eklenmiş ve yarım milyona yakın tık almış. Şu anda Manşette'ye günlük ortalama 1000 civarında haber eklendiğini öğrendik. Mansette.com'daki canlı sayaca baktığımızda ise bugüne kadar 16 kaynaktan 231 bin haberin eklendiğini ve bugün (15:45 itibariyle) 741 haber girildiğini görebiliyorsunuz.

mansette haber uygulamasi ios android

Her ne kadar özet şekilde okusanız da dilediğiniz haberleri Twitter, Facebook veya Google+ üzerinde paylaşabildiğiniz Manşette uygulaması,Hootsuite’in Labs bölümünde yeni ürünler geliştiren Erinc Mullaoğlu tarafından Cordova bazlı hibrid bir uygulama olarak geliştirilmiş. Bu nedenle kısa sürede Android ve diger platform kullanıcıları da Manşette uygulamasına kavuşabilecek.

Türkiye'deki tüm akıllı telefon kullanıcılarına ulaşmayı hedefleyen Erinc Mulaoğlu, uygulama içi satın alma (yeni özellikler sunulacak) ve reklam üzerinden gelir kazanmayı düşünüyor ama şu an uygulama tamamen ücretsiz ve reklamsız.

Uygulamanın gerçekten bir çok seveni olacağını düşünüyorum ancak haberler arasında hızlıca gezmek maalesef akıcı bir halde sunulamıyor. Ayrıca bazı haber özetleri haberin ne olduğunu anlatmadığı için eksik kalıyor.  Buna rağmen farklı haber kaynaklarını yüzeysel olarak takip ediyorsanız Manşette uygulamasını indirmenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.