Samsung Galaxy Note 4, sanal gerçeklik başlığı Gear VR ve Note Edge'i tanıttı

Samsung Galaxy Note 4, sanal gerçeklik başlığı Gear VR ve Note Edge'i tanıttı

Samsung'un merakla beklenen Unpacked14 etkinliği bugün IFA 14'te düzenlendi. Yeni üç cihazının lansmanını yapan Samsung, büyük ekranlı phabletlerinde yeni amiral gemisi Galaxy Note 4, Note 4'ün özel bir versiyonu olan Galaxy Note Edge ve sanal gerçeklik başlıkları Gear VR'ı tanıttı. Şirketin geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığı giyilebilir cihazı Samsung Gear S akılı saati de etkinlikte öne çıkarılan ürünlerden biri oldu.

Etkinlikte tanıtılan ürünlerin genel özellikleri şöyle:

Samsung Galaxy Note 4:

Tasarım açısından selefi Galaxy Note 3'ten büyük bir sapma göstermeyen Galaxy Note 4, phablet serisinin son versiyonu olma ünvanını hak ediyor. Quad HD Super AMOLED ekranıyla gelen 5,7 inçlikGalaxy Note 4'ün, 120 derecelik açıyla çekim yapılmasını sağlayan 3,7 MP ön kamerası bulunuyor. Galaxy Note 4, 30 dakikalık bir sürede yüzde 50 şarj edilebilme iddiasıyla geliyor. 176 gram ağırlığındaki cihaz siyah, beyaz, altın ve pembe renk seçenekleriyle sunuluyor. Ürünün Amerika'da Ekim ayında piyasaya sunulması planlanıyor. Türkiye'ye geliş tarihi ise henüz açıklanmadı.

Android 4.4 işletim sistemine sahip  Galaxy Note 4'ün temel özellikleri şu şekilde:

  • 2560 x 1440 ekran çözünürlüğü
  • 2.7GHz Quad-Core işlemci (veya konumunuza göre 1.9GHz Octa-Core işlemci)
  • 3GB RAM
  • 32GB dahili bellek
  • microSD kart yuvası
  • Akıllı optik titreşim engelleme özelliğiyle 16MP arka kamera/ 3.7MP f1.9 ön kamera

galaxy note 4 Samsung, Galaxy Note 4 ile Action Memo, Screen Write, Image Clip and Smart Select gibi uygulamalarında kullanılabilen "dijital yazım" araçları için ünlü kalem üreticisi Montblanc ile işbirliği yaptığını da duyurdu. Montblac'un e-StarWalker modeli tüm Galaxy Note cihazlarıyla uyumlu çalışıyor. Montblanc, Galaxy Note 4 için özel bir de kılıf üretmiş.

galaxy note edge

Samsung Galaxy Note Edge: 

Samsung Galaxy Note 4'ten en önemli farkı sağ yan tarafında bulunan dikey dokunmatik ekran olan Note 4 Edge ile Samsung, tasarımda radikal bir farklılığa gitmiş. Sık kullandığınız uygulamaları taşıyabileceğiniz ekran, anlık bildirimlerinizi de gösteriyor. Bu sayede kullanıcı deneyimini iyileştirmek isteyen Samsung Galaxy Note Edge'in ekran boyutu 5,6 inç.

Samsung Gear Vr

Samsung Gear VR:

Samsung'un sanal gerçeklik pazarına Gear VR ile adım atacağı geçtiğimiz Temmuz ayından beri beklenen bir gelişmeydi. Bugünkü lansman etkinliğinde gelişmeyi doğrulayan Samsung, beklendiği gibi yazılım tarafında Oculus VR ile işbirliğine gitmiş. İçerik tarafında ilk olarak Marvel ve Legendary Pictures ile birlikte çalışan Samsung, sanal gerçeklik başlıklarıyla oyunların yanında eğlenceye de odaklanacak gibi görünüyor. "Sanal bir sinema" olarak tanımlanan Gear VR'ın bu sonbaharda piyasaya sunulması planlanıyor. Teknik detaylar için buradaki incelememizi görmenizi tavsiye ederiz.

samsung gear s

Samsung Gear S:

Samsung'un geçtiğimiz hafta lansmanın yaptığı Samsung Gear S'in en dikkat çekici özelliği ayrı bir SIM kartla çalışabilmesi ve 3G modemi. Bu özellikleriye telefon görüşmeleri yapmayı sağlayan Gear S, 2 inçlik ekran boyutu ve AMOLED görüntü teknolojisine sahip. Akıllı saatlerde şimdiye kadar alışageldiğimiz düz ekran yerine eğimli ekrana gelen Gear S aynı zamanda QWERTY klavyeye sahip en küçük ekranlı cihaz olarak tanımlanıyor. Sağlık ve fitnes verilerinizi toplayan Gear S, Samsung'un sesli komut sistemi S Voice ile de çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.