Daimler, taksi çağırma servisi MyTaxi'yi satın aldı

Daimler, taksi çağırma servisi MyTaxi'yi satın aldı

Almanya'nın önde gelen taksi uygulamalarından MyTaxi, otomotiv şirketi Daimler'in iştirakı Moovel (eski adıyla Daimler Mobility Services) tarafından tamamen satın alındı. MyTaxi'nin kendi sayfasından duyurduğu haberde anlaşmanın miktarı açıklanmıyor ve şirketlerin bağımsız bir şekilde operasyonlarına devam edeceği belirtiliyor.

Almanya'nın en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan Daimler, 2012 yılında MyTaxi'ye yapılan 10 milyon euro'luk yatırım turunda yer almıştı. Bloomberg Businessweek'e göre, Daimler bu yatırımla birlikte MyTaxi'ye yüzde 15 oranında ortak olmuştu. Aynı yıl MyTaxi Amerika'da operasyonlarına başlamıştı.

MyTaxi'nin açıklamasında satın almanın, şirketin Avrupa'nın en büyük ve en iyi taksi uygulaması haline gelme hedefine destek olacağı belirtiliyor. 2009 yılında kurulan MyTaxi'nin bugün 45 bin taksiyle çalıştığı ve 10 milyon müşterisi olduğu belirtiliyor.

moovel 2

Mobilite uygulamaları sağlayıcısı olan Moovel kendi ismini taşıyan uygulamasıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen kullanıcılarına farklı ulaşım seçeneklerini süre/maliyet/rahatlık gibi parametrelere göre kıyaslıyor ve tren, otobüs, bisiklet ya da Moovel'in sahip olduğu araç paylaşım uygulaması Car2Go gibi farklı ulaşım araçları öneriyor. Halihazırda Şubat 2013'te Moovel uygulaması ile entegre edilen MyTaxi de bu seçenekler içinde sunulmaya başlamştı. Moovel uygulamasından MyTaxi çağırmak da entegrasyonla mümkün hale gelmişti.

Satın almanın kullanıcılar açısından büyük bir değişiklik yaratması beklenmiyor ancak Almanya'daki taksilerin yüzde 60'ını üreten Daimler'in desteği halihazırda Uber'in yasaklandığı Almanya başta olmak üzere Avrupa çapında taksi uygulamalarının rekabetine yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.