Stratosfer: Tüm ağ bağlantınızı koruma altına alan özel VPN servisi Türkiye'de

Stratosfer: Tüm ağ bağlantınızı koruma altına alan özel VPN servisi Türkiye'de

iCloud'a yapılan son sızıntılar gösterdi ki internette kişisel bilgilerin güvenliği daima tehdit altında. İngiltere merkezli Stratosfer adlı VPN şirketi de bir yandan yazılım korsanları, bir yandan da devletler tarafından gelen bu tehditlerden en iyi şekilde korunmanızı amaçlayan özel ağ korumasını Türkiye'de de büyütmek istiyor.

İnternet bağlantınızı her türlü izlenmeye karşı korumayı vaadeden Stratosfer, talebinize binaen 5 gün içinde bir ağ yönlendirici cihaz (rooter/firewall) ile kuruluma geliyor. Ardından İngiltere merkezli altyapısıyla tüm internet akışınızı güvenli bir çembere alarak sizi İngiltere üzerinden dünyayla buluşturuyor.

statosfer vpn kurulumu

Türkiye'de devlet tarafından yürürlüğe konan internet tabanlı izleme prosedürlerinin zayıflığından ve diğer tehditlerden sıyrılmak isteyenler için hizmet veren Stratosfer, bilgisayar üzerinde herhangi bir kurulum yapmadığı için internet hızınızı yavaşlatmadan etkin bir koruma sunuyor.

İlk kurulum ücretinin dışında sadece ağa bağlanan kişi sayısına göre aylık ücretlendirme yapan Stratosfer, Türkiye'ye 2014 için indirimli bir tarifeyle giriyor. 40 kişiye kadar aylık 99 Sterlin, 40-70 kişi için 149 Sterlin ve 70-100 kişi için 199 Sterlin istiyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa'da ilk müşterilerini bulan ve şimdi de Türkiye'de büyümek isteyen Stratosfer'in AtlanticVpn.com gibi ücretsiz bir VPN hizmeti de var ve bu alandaki ihtiyaçları karşılamak istiyor. Stratosfer'in kurucu kadrosunda ise İngiliz ortakların yanısıra Bülent Boytorun da yer alıyor.

İnternette kişisel ve şirket bilgilerinin gizliliğini tartıştığımızda, ileri dönemler için VPN altyapılarının giderek yaygınlaşacağını ve daha ucuz bir hizmet haline geleceğini söyleyebilirim. Elbette devlet nezdinde alınan kararların yumuşayacağını varsayarak bunu söylüyorum ve haksız çıkacağımı da sanmıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.