Neil Patel'in Webrazzi Summit sahnesindeki Growth Hacking sunumundan notlar

Webrazzi Summit 2013'ün konuşmacılarından biri olan dünyaca ünlü 'Growth Hacker' Neil Patel, hatırlarsanız sahnede oldukça ilgi çekici bir konuşma yapmıştı.
Neil Patel'in Webrazzi Summit sahnesindeki Growth Hacking sunumundan notlar

webrazzi-summitWebrazzi Summit 2013'ün konuşmacılarından biri olan dünyaca ünlü 'Growth Hacker' Neil Patel, hatırlarsanız sahnede oldukça ilgi çekici bir konuşma yapmıştı. Webrazzi Summit 2014'e sayılı günler kala Patel'in bu konuşmasını sizlerle tekrar paylaşmak, değerini ve geçerliliğini hala koruyan bazı püf noktaların üzerinden tekrar geçmek istiyoruz. Bu arada Webrazzi Summit 2013 sahnesindeki tüm sunumlara ve oturumlara şuradan ulaşabilirsiniz. Yazının devamında Neil Patel'in 19 dakika süren sunumunu izleyebilirsiniz. Video öncesinde ise sizinle sunumdan öne çıkan bazı önemli notları paylaşmak istiyoruz:

  • 'Growth' günümüzde oldukça önemli ve çok sayıda büyük şirketin fazlasıyla önemsediği bir konu. 'Growth Hacking' konusunda hareket etmek için bilmeniz gereken ilk şey müşterinizin kim olduğudur. Çünkü müşterinizi bilmeden ona nasıl ulaşabileceğinizi de bilemezsiniz.
  • Dropbox'ın kuruluş aşamasında Google Adwords reklamına bir üyelik için harcadığı ücret 200-400 dolar arasındaydı. Müşterilerinden yılda 100 dolar alan Dropbox'ın bu kadar yüksek bir bedeli reklama harcaması çok mantıklı değildi. Dropbox da bunun üzerine 'arkadaşını davet et, ekstra alan kazan', 'ekstra alan kazanmak için Tweet at' gibi kampanyalar düzenledi ve Google'a bu bedeli vermektense ortaya çıkardığı 'growth hacking' hamleleriyle kullanıcılar arasında oldukça popüler olan bir hale geldi.
  • 'Growth hacking' konusundaki bir diğer önemli konu başlığı da entegrasyonlar. Kullanıcılara bir yarar sağlayan entegrasyonlar, API bağlantıları, sayfa üzerindeki rozetler ve bunun gibi çeşitli geliştirmeler ürününüzün daha çok kişiye ve daha hızlı ulaşması için oldukça kritik.
  • İnsanlarn iş mail'lerinin daha değerli olduğunu da belirten Patel, özellikle SaaS gibi teknik ağırlıklı ürünlerde kullanıcılardan müşteri mail'lerini talep etmenin daha akıllıcı olduğunu söylüyor. Patel'e göre bu konudaki en büyük örnekler ise Yammer ve BOX.
  • Neil Patel'in sunumunda en çok vurgu yaptığı cümle ise 'ürününüze, kullanıcılarınıza değer katmayacak bit özellik eklemek için zaman kaybetmeyin' cümlesi oldu.

Türkiye'nin en etkili ve güçlü internet konferansı Webrazzi Summit 2014'deki yerinizi almak için şuradan kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 25 Eylül günü Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleşecek etkinlikle ilgili tüm detaylar ise summit.webrazzi.com adresinde sizleri bekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.