Apple, iPhone 6'da mobil ödemeler için Visa, MasterCard ve American Express ile anlaştı

Apple, iPhone 6'da mobil ödemeler için Visa, MasterCard ve American Express ile anlaştı

iPhone 6'nın mobil ödeme özelliğiyle geleceği yönündeki ihtimal güçleniyor. Financial Times'ın geçtiğimiz hafta Apple'ın iPhone 6'da NFC özelliği NXP ile çalıştığı iddiasının ardından, iki bağımsız kaynaktan gelen haberler Apple'ın bu özellik için büyük ödeme ağlarıyla birlikte çalıştığını gösteriyor.

Re/Code, Apple'ın mobil ödemeler için American Express (AmEx) ile anlaştığını söylerken, Bloomberg Apple'ın işbirliğinin AmEx ile sınırlı olmadığını gösteren bir haber yayınladı. Bloomberg'e göre Apple, iPhone 6'da mobil ödemeler için MasterCard ve Visa ile işbirliği yaptı.

İddialar doğruysa, Apple NFC'li iPhone 6 ile kredi/banka kartlarının yerini almaya hazırlanıyor ve şirketin yeni standartlar belirleme konusundaki başarısı şimdiden büyük beklentiler yaratıyor. Apple mobil ödeme özelliğiyle kullanıcılarını kendi ekosisteminde tutabilir, bundan daha da önemlisi, yeni özellik hem akıllı telefonlar hem de mobil ödemeler endüstrisinde oyun değiştirici olabilir.

Apple'ın mobil ödemeler için mobil ödeme ağlarıyla çalıştığına dair daha erken bir iddia da The Information'dan gelmişti. Yayın, Apple'ın mobil ödemeler için Visa ile anlaştığı haberini  geçtiğimiz Temmuz ayında vermişti.

Haberlerin kesinliğiyse ancak 9 Eylül'deki lansmanda anlaşılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.