Akıllı şehirler için atık yönetimi optimizasyonu sağlayan Enevo, 8 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı şehirler için atık yönetimi optimizasyonu sağlayan Enevo, 8 milyon dolar yatırım aldı

Geri dönüşüm, bugünün en önemli endüstrilerinden biri ve bu alanda yenilkçi çözümler üreten girişimler dünyanın her yerinden yatırımcıların ilgisini çekiyor. Atık yönetimi lojistiği alanında önde gelen Alman girişimlerinden Enevo aralarında Earlybird Venture Capital, Lifeline Ventures, Finnish Industry Investment, Draper Associates ve Risto Siilasmaa'ın olduğu bir grup yatırımcıdan 8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Enevo, yatırımla birlikte küresel açılımına hız kazandırmayı planlıyor.

Berlin merkezli Enevo, atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörüne yönelik akıllı sensörler ve analitik tabanlı lojistik çözümleri sunuyor. Şirketin ana servisi Enevo One ile operasyonel maliyetlerde yüzde 50 düşüş sağladığı belirtiliyor.  Enevo'nun her tip atık ve çöp konteynerına/geri dönüşüm alanlarına uyumlu akıllı sensörleri konteynerların içine yerleştiriliyor ve doluluk oranının sürekli takip edilmesini sağlıyor. Çözüm, buna ek olarak sensörlerden alınan veriler sayesinde çöplerin dolma zamanını ön görme veya dolan çöpler için uyarı verme gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor.

illustration_easy-web-service

Statik ve verimsiz atık toplama lojistiğini dinamik ve talep odaklı bir sistemle değiştirdiklerini söyleyen Enevo Kurucu ve CEO'su Fredrik Kekalainen'in açıklaması Enevo'nun lojistik servisleriyle ilgili daha fazla detay veriyor. Buna göre Enevo, topladığı veriler sayesinde atık toplanması için ideal araç filosu büyüklüğü, rotalar ve takvimlendirme gibi düzenlemeleri yapıyor.

Enevo'nun bugün 25 ülkede binlerce sensörü bulunduğu belirtiliyor. Enevo One, kullanımı kolay API'si sayesinde müşterilerinin halihazırda kullandıkları filo yönetimi  ERP sistemlerine entegre edilebiliyor.

Earlybird Ortağı Hendrik Brandis, Enevo'nun nesnelerin interneti ve büyük veri platformunu SaaS modeli altında birleştiren çözümüyle fark yarattıığını vurguluyor. Hendrik'in belirttiği gibi, girişim, hızla büyüyen kentlerin en önemli sorunlarından birini adresliyor.

Enevo aldığı yatırımla halihazırda aktif olduğu Avrupa ve Kuzey Amerika'da yayılmasını sürdürmenin yanında, Orta Doğu ve Asya'da yeni pazarlara açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.