Sanalpazar.com'dan Facebook'la sosyal ticaret hamlesi

Sanalpazar.com'dan Facebook'la sosyal ticaret hamlesi

Geçtiğimiz ay sosyal ticarette istediğini elde edemeyen Facebook'un reklamlarda “Satın Al” düğmesini test ettiğini sizlerle paylaşmıştık. Sosyal ticaret kavramının yeniden hareketlendiği dönemde, Sanalpazar.com'dan Facebook ticaret hamlesi geldi. Hazırladığı Facebook uygulamasıyla Sanalpazar.com'da dükkanı olan satıcıların Facebook üzerinden satış yapabilmesinin önünü açıyor.

Bir dönem revaçta  olan Facebook ticaret uygulamalarına yeniden ilginin nasıl olacağını önümüzdeki günlerde daha net gözlemleyeceğiz ama Twitter'ın Stripe ile e-ticarete adım atmasını da düşündüğümüzde sosyal ticaretin yeniden ilgi odağı olacağı aşikar.

Yeniden Sanalpazar.com'un Facebook'la sosyal ticaret uygulamasına dönecek olursak, uygulama sayesinde Sanalpazar.com’da dükkanı olan satıcılar, Facebook sayfalarına ekleyecekleri menü üzerinden Facebook'tan satış yapabilecekler. Geçtiğimiz yıllarda örneklerini sıklıkla gördüğümüz uygulamalardan bu yönde farkının bulunmadığını belirtelim.

Burada önemli noktaysa; müşterilerin ilk defa gördüğü satıcıya ait ürün ve yorumlara Facebook'tan ulaşıyor olması. Pazar yerlerinin en büyük problemlerinden biri olan satıcıya güven sorunuysa Facebook sayfasında yer alan kişi yorumlarıyla azaltılabilir. Facebook'ta mağaza açmanın bedeliyse Sanalpazar.com’daki Gold Dükkan sahipleri ücretsiz, diğer dükkan sahipleri ise aylık 25 TL.

Geçtğimiz yılın sonunda KOBİ’lerin ilanlarını Google ürün listeleme reklamlarıyla öne çıkarmaya başlayan Sanalpazar'ın KOBİ'leri sosyal ticarete de yakınlaştırması önemli bir adım. Müşterilerin Facebook'tan satın almaya ilgisinin nasıl olacağınıysa ilerleyen süreçte birlikte göreceğiz.

Facebook mağazasının nasıl göründüğünü merak edenler aşağıda ekran görüntüsünü bulabileceği gibi buradan ilgili Facebook sayfasına da ulaşabilirler.facebook-sanalpazar

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.