Opera kullanan Androidli aktif kullanıcı sayısı 100 milyon oldu

Opera kullanan Androidli aktif kullanıcı sayısı 100 milyon oldu

Bir dönem Facebook tarafından satın alınacağı konuşulan Norveç menşeli internet tarayıcısı Opera, Androidli aktif kullanıcı sayısının 100 milyona ulaştığını açıkladı. Böylece geçen yılki aktif kullanıcı sayısını 2'ye katlamış oldu.

İnternet tarayıcıları arasında kendine has bir yer edinen Opera, bundan 1 yıl kadar önce temel özellikli telefonların tarayıcısı olmaya çalışacağını açıklamış, daha sonra iPad'e özel bir tarayıcı çıkarmış ve Haziran 2014'te mobil video reklam platformu AdColony'yi satın alarak mobile yatırım yaptığını pekala göstermişti.

Norveçli şirket, Android tarafında 100 milyon aktif kullanıcı sınırını geçerek mobil yatırımların meyvesini de almaya başlamış. Sırasıyla Hindistan, Çin, Endonezya, Rusya ve Meksika Android'de en çok Opera kullanan ülkeler olmuş ve başta CEO Lars Boilesen olmak üzere tüm Opera ekibini sevindirmiş.

Opera Mini, Androidli cihazlardaki en popüler Opera mobil tarayıcısı olurken, Opera for Android onu takip etmiş. Türkiye'de de kullanıma sunulan mobil veri optimizasyon uygulaması Opera Max ise 3. en popüler Opera uygulaması olmuş.

Şu anda dünyada 350 milyon kişi Opera'nın ürünleriyle internete bağlanıyor ve Opera mobil reklam tarafında 500 milyon kullanıcıya ulaşıyor. Önümüzdeki dönemde alternatif internet tarayıcıları arasından yeni bir Opera çıkar mı bilinmez ama halka açık bir şirket olan Opera istikrarlı büyümesini sürdürecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.