Ralph Lauren giyilebilir teknolojiler pazarına Polo Tech ile adım attı

Ralph Lauren giyilebilir teknolojiler pazarına Polo Tech ile adım attı

Lüks moda markası Ralph Lauren de giyilebilir teknolojiler pazarına giriş yaptı. Şirketin bugün paylaştığı bildiriyle duyurulan habere göre Ralph Lauren'in yeni teknolojik ürünü Polo Tech markalı akıllı bir T-shirt. Daha önce tanıttığımız, akıllı T-shirt türünün ilk örneklerinden OMSignal teknolojisiyle üretilen Polo Tech, ana akım bir moda markasının piyasaya sunduğu "ilk teknolojik giysi" olma iddiasına sahip.

Birçok giyilebilir teknoloji gibi öncelikle sporcuları hedefleyen Polo Tech'i sıradan bir t-shirtten ayıran özelliği gümüş kaplı iletken sensörlerle dokunmuş olması. Bu sayede kullanıcısının biyolojik ve fizyolojik bilgilerini okuyan t-shirt, bugün başlayacak olan Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda ilk kez görücüye çıkacak. Polo Tech, oyuncuların maç sırasında kalp atışı, nefes alış verişi ve stres düzeyleri gibi verilerini topluyor.

OMSignal

Bu verileri akıllı telefonunuzdaki uygulamaya aktaran T-shirt, oyuncuların performans değerlendirmeleri için anlamlı geri dönüşler sağlamayı amaçlıyor. Ralph Lauren açıklamasında T-shirt'ün uygulamaya nasıl bağlandığı hakkında bilgi verilmiyor ancak OMSignal'in Bluetooth bağlantısı kullandığı düşünülürse, Polo Tech'in de aynı şekilde çalışması ve hatta OMSignal uygulamasını kullanıyor olması kuvvetle muhtemel.

Siyah renkte sunulan T-shirt'ün ön tarafında sarı renkli bir Ralph Lauren logosu görünüyor.

Ralph Lauren, Polo Tech ile önce sporcuları hedefliyor olsa da ürünü günlük hayatta da giyilebilir bir teknoloji olarak konumlandırmayı planlıyor.

OMSignal teknolojisiyle ilgili daha fazla detay görmek isterseniz burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.