Amazon, daha önce Google ile masaya oturan Twitch'i 970 milyon dolara satın aldı

Amazon, daha önce Google ile masaya oturan Twitch'i 970 milyon dolara satın aldı

Geçtiğimiz Mayıs ayında Google'ın satın almak için masaya oturduğu Twitch'in yeni sahibi Amazon oldu. Şirket tarafından bugün yapılan bir açıklamayla duyurulan habere göre Amazon Twitch için 970 milyon dolar ödedi.

Google ile 1 milyar dolarlık bir fiyat için görüşen Twitch, bu teklifi az bulduğu için şirketle anlaşamadığı da söylentiler arasındaydı ancak görünen o ki bunun tek nedeni fiyat değilmiş.

Amazon'un açıklamasında Temmuz ayında Twitch'te, 55 milyondan fazla tekil ziyaretçinin 15 milyar dakikalık içerik görüntülediği belirtiliyor. Amazon CEO'su Jeff Bezos," Twitch gibi biz de müşteri odaklıyız ve farklı düşünmeyi seviyoruz" diyor ve Twicth'in oyun komünitesi için yeni servisler geliştirmesini destekleyeceklerini söylüyor.

Açıklamada, anlaşmanın spesifik olarak Amazon'a nasıl fayda sağlayacağıyla ilgili bir not yok ancak konuyla ilgili farklı yorumlar var. Bunlardan ilki, Amazon, Twitch'i Netflix ve YouTube gibi popüler online video izleme kanallarına karşı rekabet için satın alıyor olduğu. Bu geçerli bir neden olabilir zira Amazon bir süredir online video yayıncılığını deniyor. Şirket, bu yılın başında Netflix tarzında program yayınlarına başlamış ancak bundan istediğini elde edememişti.

Amazon'un Twitch'e olan ilgisinin bir diğer nedeni de şirketin hızla büyüyen online oyun sektöründe elini güçlendirmek istemesi olabilir. Amazon geçtiğimiz Nisan ayında Fire TV'yi resmen tanıtmıştı. Ümit'in, kaleme aldığı yazıda, hatırlayacağınız gibi Fire TV'nin dikkat çeken özelliklerinden en önemlisi, online videolar dışında oyunları da destekliyor olmasıydı.

Amazon'un Twitch'in içerik ve izleyici sayısından büyük fayda sağlayacağı ortada yine de satın alma haberinin, kulağa Twitch ve Google/YouTube kadar uyumlu gelmediğini söylemekte fayda var.  Google'ın Twitch'e ilgisinin Amazon için anlaşmayı daha cazip hale getirmiş olabileceği de yine uzak bir ihtimal değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.