Ölçüm araçlarını da tanıtan Instagram, reklam ürününü büyük ölçüde tamamladı

Ölçüm araçlarını da tanıtan Instagram, reklam ürününü büyük ölçüde tamamladı

Geçtiğimiz yıl Eylül'de reklamları devreye alacağı konuşulmaya başlanan, Ekim'de reklamlarını ilk kez görücüye çıkaran ve Aralık'ta reklam geri dönüşlerini açıklayan Instagram, reklam ürününü büyük ölçüde tamamlayan adımı bugün attı. İşletmeler için 3 yeni özelliğini tanıtan Instagram takip eden kullanıcının demografik bilgisinden, reklam performans sonuçlarına kadar çeşitli raporlamayı yapabilecek.

Gerçek zamanlı gösterim yapacak yeni araçlarda, Facebook Sayfalar'da olduğu gibi ulaştığı kişi sayısı ve etkileşim gibi bilgilere gerçek zamanlı olarak ulaşılabilecek. Şimdilik sınırlı reklam ortağına yeni özelliklerini açan Instagram, bu yıl sonuna kadar yapılacak iyileştirmelerle birlikte tüm reklam verenlere açılacağını paylaşıyor.

Facebook'un tecrübesiyle tüm süreci hızlı bir şekilde yönettiğini söyleyebileceğimiz Instagram'ın reklam araçlarının tasarımları ve özelliklerine Facebook reklam verenleri oldukça aşina olacaktır. Merak edenler yeni özellikleri ve görsellerini aşağıda bulabilirler.

Account insights

İşletmelerin Instagram hesabının genel performanısını gösteren araç kümülatif bilgilerin haricinde, takipçilere ait genel bilgiler de sunuyor. account-insight

Ad insights

Reklam kampanyalarının performansını gösteren araç gösterim frekansını, sayısını ve kaç kişiye ulaştığını her reklam için ayrı ayrı raporluyor. ad-insight

Ad staging

Bu araçla ilgili henüz görsel paylaşmayan Instagram'ın açıklamasına göre reklam verenlerin kreatifleri takım olarak görebileceği ve düzenleyebileceği bir çalışma alanı yani Facebook'un Power Editor'una yakın bir özellik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.