Twitter haber akışına yeni tweet'ler eklendiğini resmen doğruladı

Twitter haber akışına yeni tweet'ler eklendiğini resmen doğruladı

Twitter'ın bir süredir test ettiği, haber akışınızda takip etmediğiniz hesaplardan tweet'ler gösteren özelliğiyle ilgili şirket tarafından bir açıklama geldi. Twitter destek sayfasındaki "Twitter zaman akışı nedir?" belgesini güncelleyen firma, haber akışı ana sayfanızın artık takip ettiklerinizden daha fazlası olduğunu şu şekilde belirtiyor:

...Bir tweet, takip edilecek bir hesap,  popüler veya ilgili bir içerik tespit ettiğimizde bunu haber akışınıza ekleyebiliriz. Bu, bazen takip etmediğiniz hesaplardan da tweet'ler göreceğiniz anlamına geliyor. Her bir tweet'i, ne kadar popüler olduğu ve ağınızdaki insanların onunla nasıl etkileşime geçtiği gibi farklı sinyalleri kullanarak seçiyoruz. Amacımız, haber akışı ana sayfanızı daha ilgili ve daha ilginç hale getirmek.

Yani haber akışımızda artık, takip ettiklerimiz, retweet'ler ve reklam amaçlı tweet'lerin yanına yeni tweet'ler ekleniyor. (Bunu biz de bağımsız olarak doğrulayabiliyoruz. Zira, 19 Ağustos tarihinden itibaren, kişisel hesabımda takip ettiğim kişilerin favori ettikleri tweet'lerin bir kısmının ana sayfama taşınmaya başladığını görüyorum.) Ancak Twitter'ın açıklamasından, favori edilen her tweet'in zaman akışı ana sayfasına taşınmayacağı anlaşılıyor. Belirtildiği gibi popülerlik bu seçimde önemli bir faktör olacak gibi görünüyor.

Twitter'ın zaman akışımızda göstermeye başladığı/başlayacağı içeriklerle ilgili henüz bir netlik yok. Bu da haber akışımızın evriminin süreceği ve Twitter'ın testlere devam edeceği anlamına geliyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.