Basketbol takımı satın alan Steve Ballmer, Microsoft'taki tüm görevlerinden ayrıldı

Microsoft Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam eden Ballmer'ın, 12 ay içerisinde emekli olacağı da zaten biliniyordu ve bu 12 aylık sürenin tam da sonunda, görevlerinden istifa etti.
Basketbol takımı satın alan Steve Ballmer, Microsoft'taki tüm görevlerinden ayrıldı

steve-ballmer-clippersMicrosoft'taki 34 yıllık kariyerine artık tamamen nokta koyan Steve Ballmer, 2000 yılında devraldığı Microsoft CEO'luğu görevini geçtiğimiz yıl devretmişti. CEO'luk görevini Satya Nadella'ya devrettikten sonra, Microsoft Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam eden Ballmer'ın, 12 ay içerisinde emekli olacağı da zaten biliniyordu ve bu 12 aylık sürenin tam da sonunda, görevlerinden istifa etti.

Microsoft'un ve belki de tarihin en renkli yöneticilerinden biri olan Steve Ballmer, yeni kariyer planını da yapmış olacak ki, çok sevdiği basketbol sporunun içine girme kararı aldı.

NBA'de oynayan Los Angeles Clippers basketbol takımını tam 2 milyar dolar ödeyerek satın alan Ballmer, bundan böyle spor yöneticiliği yapacak. 33 yıldır Los Angeles Clippers'ı yöneten Donald Sterling'in ırkçı söylemleri yüzünden NBA kuralları gereği el konulan takımın sonraki patronu, Microsoft'taki 34 yıllık kariyerine son noktayı koyan Ballmer olması bakalım takımın başarısına nasıl etki edecek?

Bir teknoloji şirketinden, bir spor kulübüne geçişe de sanırım ilk defa şahit oluyoruz. Kısacası Steve Ballmer bundan böyle hafızalarımıza kazınmış "Developers, developers, developers" lafı yerine, aşağıdaki gibi parke sahaların yıldızı olmaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.