#IceBucketChallenge'ın sosyal medya yansımaları

#IceBucketChallenge'ın sosyal medya yansımaları

ALS hastalığına dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi #IceBucketChallenge'i geçtiğimiz hafta sizinle paylaşmıştık. Mark Zuckerbeg'ten Bill Gates'e kadar önemli isimlerin katıldığı "buzlu kova" yarışmasının ülkemize yansıması biraz geç oldu ama dün Nevzat Aydın'ın ve Arda Turan'ın da dahil olmasıyla birlikte daha da hareketlenecek gibi görünüyor.

Geçen hafta paylaştığımız yazıda kampanyanın Twitter'da bir haftada 128 bin twettle ilgi odağı olduğuna değinmiştik. Bu hafta kampanyaya Twitter'da ilgi yaklaşık 5 katına çıkarak toplam tweet sayısı 622 bine ulaşmış. Sosyal sorumluluk kampanyasıyla ilgili sonuçları daha geniş zaman aralığında tutarak paylaşan Facebook'taysa hareketlilik çok daha fazla.

topsy

Haziran’ın ilk haftasından 17 Ağustos’a kadar Facebook’ta 2,4 milyon video paylaşılmış. Sosyal sorumluluk kampanyasıyla ilgili etkileşimde bulunanların sayısıysa  28 milyondan fazla olarak belirtiliyor. Güncellemelerin ABD’nin Boston şehrinde başladığı ve şu anda hemen hemen her ülkeye ulaşmış durumda olduğu paylaşılan noktalar arasında.

ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda sosyal sorumluluk kampanyasına en fazla ilgi gösteren ilk 3 ülke olurken onları Kanada, Meksika, Brezilya ve Almanya takip etmiş. Facebook'ta kampanyaya ilgiyi haftalık bazda aşağıda görebilirsiniz.

unnamed

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.