Google, yeni online müzik servisi YouTube Music Key'i açmaya hazırlanıyor

Google, yeni online müzik servisi YouTube Music Key'i açmaya hazırlanıyor

YoutTube'un geçtiğimiz Haziran ayında gündeme gelen ücretli müzik servisiyle ilgili detaylar gün yüzüne çıkıyor. Android Police'in özel haberine göre Google, YouTube Music Key adındaki yeni müzik dinleme servisini açmaya hazırlanıyor. Servis, aylık 9,99 dolardan fiyatlandırılacak ve arka plandayken devam etme ve offline çalabilme gibi özelliklerle gelecek.

Android Police'in aşağıda gördüğünüz ekran görüntüleriyle sunduğu haber, oldukça ikna edici görünüyor. Youtubemusickey.com adresinin de Google tarafından kaydedildiği de doğrulanabiliyor.

YouTube Music Key

Haberden, geçtiğimiz yıl Google Play Music All Access servisini yayına alan Google'ın müzik servisleri için yeni bir plan üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Buna göre Google Play Music All Access servisinin adını Play Music Key olarak değiştirecek ve servisin üyeleri YouTube Music Key'den indirimli ya da ücretsiz olarak faydalanacaklar. YouTube Music Key'in tüm kullanıcılar için ilk 30 gününde ücretsiz olacağı belirtiliyor.

Youtube music keyYouTube Music Key'in rakiplerinden en önemli farkının, YouTube içeriği sayesinde,  kullanıcılarına konser kayıtları, coverlar ve remiksler gibi farklı türevler sunabilmesi olduğu söyleniyor. Buna ek olarak müzik videoları da YouTube Music Key'in kapsamında olacak gibi görünüyor. Zira, haberde sağlanan ekran görüntülerinde kullanıcıların beğendikleri videoları toplayabilecekleri ve offline'ken oynatabilecekleri bilgisi de var. Üyelerine reklamsız müzik dinleme imkanı tanıyan servisin, 20 milyon adet yüksek kalitede şarkı içerdiği de görülebiliyor.

Google ya da YouTube tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak servisin Ağustos ayında piyasaya sunulacağı planı daha önce konuşulmuştu. Android Police'in haberi de YouTube Music Key'in yakında piyasaya çıkacağı beklentisini güçlendiriyor.

Geçtiğimiz ay bağlamsal çalışma prensibiyle dikkat çeken, online müzik dinleme servisi Songza'yı satın alan Google, müzik alanındaki iddiasını YouTube Music Key ile ortaya koyacak gibi görünüyor. Google, Apple ve Amazon'un yanında Pandora, Spotify ve Deezer gibi sektörün güçlü oyuncularına karşı yarışa katılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.