Blesh, uluslararası projelere odaklanıyor

Blesh, uluslararası projelere odaklanıyor

Kasım 2013'te faaliyete başlayan ve geçtiğimiz Nisan ayında Silikon Vadisi'nde DenizBank ortaklığıyla geliştirdiği fastPay çözümünü tanıtan Blesh, hedef pazarının Türkiye ile sınırlı olmadığını o günden ortaya koymuştu. Bugüne kadar Türkiye çapında başarılı bir yayılım sağlayan Blesh'ten aldığımız bilgiye göre firmanın iBeacon tabanlı hizmeti bugün Türkiye genelinde 3 bine yakın noktaya ulaşıyor.

Şirketin çözümleri 30'un üzerinde AVM'de aktif ve 250'den fazla tanınmış markanın anlık konum bazlı iletişimini sağlıyor. İş ortaklıklarıyla tekliflerini çeşitlendiren Blesh'in birlikte çalıştığı şirketler arasında Samsung, DenizBank, fastPay, Mekanist ve Tanı gibi isimler de var.

Yakın zamanda Ali Sabancı liderliğinde Emre Berkin, Kemal Cılız ve halihazırda yatırımcısı olan Turgut Gürsoy'un katıldığı melek yatırım turunun desteğini alan Blesh'in Kurucu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Sönmez'den öğrendiğimize göre, şirketin çözümleri başta Orta Doğu olmak üzere uluslararası alanda da ilgi görmeye başlamış.

Halihazırda Amerika ofisi bulunan Blesh, bugün Orta Doğu'da iki farklı banka ile pilot projeler yürütüyor. Bu bankalardan biri Lübnan, diğeri ise Avrupa merkezli. Projeler mobil ödemeler ve mobil reklam gibi Türkiye'de deneyimli olduğu alanlara odaklanıyor.

Blesh'in Türkiye yayılımına dönersek, şirket bugün Türkiye genelinde 33 ile ulaşmış. Blesh'in iBeacon cihazlarının bulunduğu illerin dağılımı da şöyle gösteriliyor:

Blesh'in hizmetlerini merak edenler için, restoran ve kafelerde mobil ödeme, mobil reklam ya da sıra numarası bilgilendirme; büyük zincir mağazalar için büyük veri analizi; AVM'lerde ve havalimanlarında navigasyon gibi örnekler verilebilir.

Blesh, cihazlarının 2 yıla yaklaşan pil ömrü ve sürekli çalışabilir olmasıyla rekabet avantajı vaat ediyor. Blesh cihazları aylık servis hizmeti karşılığında ücretlendiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.