Yeni iPhone'un safir ekranlı versiyonu daha pahalı olacak

Yeni iPhone'un safir ekranlı versiyonu daha pahalı olacak

Dokuz Eylül'de tanıtılacağını paylaştığımız iPhone 6 hakkında WSJ yeni bir iddiada bulundu. Daha önce esnekliğiyle ve çizilmezliğiyle dikkat çeken testinden görüntüleri paylaşırken bahsettiğimiz yeni iPhone ile ilgili WSJ, safir ekrana sahip olacağı konusunda iddiaları bir adım daha gerçeğe yaklaştırırken, bu ekran seçeneğinin daha pahalı olarak piyasaya sürüleceğini belirtiyor.

Safir ekranlı iPhone'un ne kadar fiyata sahip olacağı belirtilmezken dikkat çeken nokta normal ekran ile yeni ekranın maliyet farkı oluyor.

iPhone 5S'te kullanılan ekranın maliyetinin 3 dolar olduğu belirtilirken safir ekranınsa 16 dolar olduğu paylaşılıyor. İki ürün arasındaki fiyat farkı 13 dolar olmasına karşılık Apple'ın iki ürün arasındaki muhtemel fiyatlaması 99 dolardan aşağı olmayacaktır.

Samsung kadar ürün fiyat çeşitliğine sahip olmayan Apple bu yolla ürüne getirdiği faydayla birlikte çeşitliliği de artırmış olacak. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl iPad Air'in ürün tanıtımında iPad 2'nin üretiminin devam edeceği ve daha düşük fiyatla satılacağı ve yine iPad Mini'nin ilk versiyonunda da aynı yolun izleneceği paylaşılmıştı.

Apple'ın yeni ekranın çizilmezlik testini yeniden hatırlamak isteyenler buradan yazımıza ulaşabilirler, WSJ'nin yeni ekran için hazırladığı görseliyse aşağıda bulabilirsiniz.

sapphire

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.