Samsung, akıllı ev sistemleri SmartThings'e 200 milyon dolar ödedi

Samsung, akıllı ev sistemleri SmartThings'e 200 milyon dolar ödedi

Geçtiğimiz ay Samsung'un SmartThings'i yaklaşık 200 milyon dolara almak üzere olduğunu sizinle paylaşmıştık. SmartThings'in Samsung satın almayla ilgili paylaşımıyla konuyu doğrularken, satın almaya ilişkin rakamın yaklaşık 200 milyon dolar olduğunu da TechCrunch paylaştı.

Akıllı ev sistemlerinde Nest kadar bilinirliği olmasa da geniş bir ürün yelpazesi sunan Smarthings 2012′de kurulduğunu ve sıkça rastlanan bir durum olmasa da Washington’da kurulmuş olan girişim aralarında Greylock, SV Angel’ın da bulunduğu girişim sermayelerinden 15,5 milyon dolar yatırım aldığını daha önce belirtmiştik.

SmartThings'in Kickstarter projesiyle doğduğuna da değinelim. 250 bin dolarlık hedefle yola çıkan proje, kitlesel fon toplama yöntemiyle hedefinin yaklaşık 5 katına ulaşarak 1 milyon 200 bin doların üzerine ulaşmıştı. Kickstarter'daki başarısının ardından Fırat'ın konu aldığı yazı ve medya sponsoru olduğumuz LeWeb 2012'de  SmartThings'in kurucusunun konuşmasını yer verdiğimiz yazı 200 milyon dolara çıkış yapan bir girişimin ilk zamanlarını anlattığı için ayrıca önemli.

Samsung’a gelecek olursak dünya genelindeki mağaza ve tedarikçi gücüyle akıllı ev sistemlerini hem Apple’dan hem de Google’dan daha hızlı yaygınlaştıracak görünüyor. Smarthings’i daha yakından tanımak isteyenler buradan ürünleri inceleyebilirler, ayrıca kısa videoya da göz atabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.