IDC: Dünya genelinde akıllı telefon sevkiyatları 300 milyon sınırını geçti

IDC'nin akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin periyodik olarak yayınladığı IDC WorldWide Quarterly Mobile Phone Tracker raporunun sonuçlarına göre 2014 2'inci çeyrekte küresel akllı telefon pazarında 301,3 milyon adet sevkiyat yapıldı.
IDC: Dünya genelinde akıllı telefon sevkiyatları 300 milyon sınırını geçti

idc smartphone mobile statsDünya genelinde akıllı telefon sevkiyatlarında yeni bir eşik geride bırakıldı. IDC'nin akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin periyodik olarak yayınladığı IDC WorldWide Quarterly Mobile Phone Tracker raporunun sonuçlarına göre 2014 2'inci çeyrekte küresel akllı telefon pazarında 301,3 milyon adet sevkiyat yapıldı. Bu geçtiğmiz yılın aynı dönemine göre yüzde 25,3'lük bir artışa tekabül ediyor.

Rapora göre, küresel akıllı telefon pazarında iOS ve Android'in ezici üstünlüğü devam ediyor. İkinci çeyrekte toplam yüzde 96,4'lük pazar payına ulaşan ikiliyi, yüzde 2,5'lik pazar payıyla Windows Phone takip ediyor. Blackberry'nin 0,5'lik payına karşılık pazarın kalan 0,6'lık bölümü diğer oyuncular arasında paylaşılıyor.

IDC 2014 2çSon üç yılda iki katına çıkardığı pazar payıyla yeni bir rekora ulaşan Android, küresel büyümede en fazla pay sahibi olan oyuncu. 2014 ikinci çeyrekteki sevkiyatın 255,3 milyon adetini tek başına gerçekleştiren Android'in yıllık büyüme oranı yüzde 33,3'e ulaşmış. Android'in bu başarısını büyük ölçüde düşük fiyatlı (200 doların altında) telefon tekliflerine borçlu olduğu belirtiliyor raporda. Yazının sonundaki grafikte, alt segment ürünlerinin Android pazarının yaklaşık yüzde 60'ını oluşturduğunu görebilirsiniz. iOS için bu oran, bildiğiniz gibi sıfır.

Pazarın ikinci dominant oyuncusu iOS ise sevkiyat miktarında yıllık yüzde 12,7'lik büyüme sağlamasına rağmen pazar payında yaklaşık yüzde 2 oranında bir kayıp yaşamış. 35,2 milyon adet sevkiyat gerçekleştiren iOS'in (Eylül'de piyasaya sunulması beklenen yeni iPhone ile birlikte) daha yüksek adetlere ulaşabileceği notlar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.