Amazon mobil kart okuyucusu Local Register ile Square'i köşeye sıkıştırabilir mi?

Amazon mobil kart okuyucusu Local Register ile Square'i köşeye sıkıştırabilir mi?

Amazon, küçük işletmelerin kredi ve banka kartlarıyla ödeme kabul etmelerini sağlayan ürünü Local Register'ı tanıttı. Özellikleri, fonksiyonu ve hedef kitlesiyle Square ve PayPal'a rakip olarak konumlandırılan Local Register ile Amazon, inovasyondan çok fiyat rekabetiyle pazarda taşları yerinden oynatmak istiyor.

Zira, agresif bir fiyatlamayla pazara giren Amazon, 10 dolarlık mobil kart okuyucusundaki her işlem için yüzde 1.75 oranında komisyon alıyor. Aynı işlem için Square'in (yıllık 250 bin dolardan küçük işlem hacmine sahip olan işletmeler için) teklifi yüzde 2.75; pazarın diğer önemli oyuncusu PayPal ise PayPal Here'da işlem başına yüzde 2.7 komisyon oranı uyguluyor. Amazon'un bu iddialı fiyatlaması 2015 yılı sonuna kadar geçerli olacak ve Ocak 2016 tarihinden itibaren komisyon oranı yüzde 2.5'e yükseltilecek.

Amazon'un kart okuyucusu Local Register, tıpkı Square ve PayPal'ın mobil kart okuyucuları gibi, mobil telefon ve tabletlerin kulaklık girişinden ürüne bağlanıyor ve bir mobil uygulamayla birlikte çalışıyor. Uygulama, işletmelerin satış işlemlerini yapmalarının yanı sıra satışlarla ilgili detaylı analizler edinmelerini de sağlıyor. Bunun tabi Amazon için de önemli bir veri kaynağı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Local Register'ın Amazon'un bilinirliği, işletmeler ağı ve fiyat önerisi düşünüldüğünde başarılı olma potansiyeli yüksek bir ürün olduğu söylenebilir. Bu, elbette özellikle pazarın erken oyuncularından Square için kötü bir haber. Zira, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle ses getirse de Square, henüz mali açıdan zarar eden bir girişim. Şirketin bu yıl gerçekleşmesi beklenen halka arzı da gelir sıkıntıları nedeniyle ertelenmişti.

Ancak Amazon'un bazı küçük işletmeler tarafından rakip olarak görülmesi ve hizmetleriyle farklılaşan Square'in bu pazarda geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması gibi nedenlerle, yarışa üstün başladığını söylemek için erken olabilir. Amazon'un Local Register ürünü çipli kartları desteklemiyor (Amerika'da çipli kart kullanımına geçiş henüz yeni bir süreç). Square ise çipli kartları destekleyen mobil kart okuyucusunu geçtiğimiz ay sonunda duyurmuştu.

İncelemek isterseniz Amazon Local Register burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.