Video reklamlara başlayan Twitter'ın hedefi haber akışında daha fazla videonun yer alması

Video reklamlara başlayan Twitter'ın hedefi haber akışında daha fazla videonun yer alması

IAB verile50shades-screenshotTL-pngrine göre geçtiğimiz yıl, Avrupa'da yüzde 45 büyüyen video reklamlarla ilgili Twitter'dan adım geldi. Daha önce video reklamlarla ilgili farklı testleri gerçekleştiren Twitter yeni reklam modelini beta olarak yayına aldığını ve detaylarını paylaştı.

Twitter'da video denilince akıllara Vine gelse de video reklam oluşturma ve dağıtım sistemi olarak Twitter Amplify kullanılmış. Video reklamın ücretlendirme durumu izlenme başına ücretlendirme (CPV) olarak belirlenmiş, yani kullanıcı videoyu tamamen izlemese bile başlat tuşuna basması ücretlendirilmesi için yeterli olacak.

Ölçümleme konusunda yeterli video ölçümleme teknolojisine sahip olduğunu belirten Twitter, videonun ne kadarının izlendiğinden, ücretli izlenme ve doğal izlenmeye kadar farklı bilgileri paylaşacak. Twitter'ın video reklamları için hazırladığı GIF'i aşağıda bulabilirsiniz.

Final_TonyHawk_noPro_2

Twitter'ın video reklam için paylaştığı bilgiler arasında dikkat çeken noktaysa ilerleyen süreçte kullanıcının haber akışında daha fazla videonun yer alacağının belirtilmesi. Görünen o ki Twitter'ın video servisi yakın zamanda kullanıcılara da açılacak ve kullanıcılar Vine'da olduğu gibi 6 saniye süre sınırı olmadan video içerik paylaşabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.